Select Page

USR-PLUS încasează în plin o năpraznică lovitură de imagine: „Am cântărit, am măsurat și am decis: merg mai departe. Începând de astăzi voi pune umărul la dezvoltarea si profesionalizarea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din poziția de vicepreședinte”, anunță Raluca Amariei, care demisionase din aceeași funcție a USR în iulie anul trecut.

„În mandatul meu de doi ani ca vicepreședinte am văzut de aproape cum partidul altfel, în loc să impună un mod nou de a face politică, se contaminează el însuși (…) Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează “de dreapta”. Nu poți „moderniza” România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i „educi”. Am decis să plec, să părăsesc acest partid, care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcție am contribuit…Vă rog în continuare: nu renunțați la visul de a face bine (în) România!” scria Amariei la momentul demisiei din USR.

Și revine, tocmai când AUR ia fața USR-PLUS în preferințele electoratului: „Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Am întâlnit în AUR oameni integri, animați de dorința de a face bine (în) România.(…) Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”, scrie Raluca Amariei pe pagina sa de socializare.

De parcă nu era de ajuns, și un alt exponent al fostei aripi conservatoare din USR a făcut pasul către AUR: este vorba despre Dan Rădulescu, fost deputat, membru fondator și președinte al organizației județene Prahova. „Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos. Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, precizează Dan Rădulescu, noul coordonator al departamentului de politici publice din cadrul filialei AUR Prahova.