Select Page

Un bărbat a murit și un altul este grav rănit, după ce două grupuri de migranți s-au luat la bătaie în zona Gării de Nord din Timișoara. Scandalul a izbucnit pe Splaiul Nicolae Titulescu, lângă Bega, unde doi afgani au fost înjunghiați de un grup de alți șase migranți. Cei doi răniți ar fi reușit să fugă din încăierare dar s-au prăbușit din cauza rănilor lângă buticurile de la Gara de Nord, informează Vocea Timișului.

Cei care au sunat la numărul de urgențe 112 au fost timișorenii îngroziți care au surprins scenele violente. În scurt timp, mai multe echipaje de la Ambulanță și Poliție au ajuns la fața locului, răniții fiind preluați și transportați de urgență la spital. Unul dintre afgani, în vârsă de 25 de ani, a murit, iar cel de-al doilea, în vârstă de 23 de ani, se află în stare gravă.

Numărul migranților este în creștere la Timișoara, de câteva luni. Coincidență sau nu, acest lucru se întâmplă de când funcția de primar este ocupată de Dominic Fritz, politician provenit din rândul Verzilor germani, formațiune cunoscută pentru politicile sale pronunțat pro-migrație. Polițiștii evacuează periodic grupuri de zeci de migranți din clădirile părăsite aflate între Gara de Nord și zona centrală a orașului. În urmă cu circa o lună, un timișorean a fost agresat în zona Gării de Nord tot de către migranți, existând și o plângere în acest sens către IPJ Timiș. Un alt caz s-a consumat în urmă cu două săptămâni, când o studentă a fost la un pas de a fi violată și sugrumată în Parcul Botanic, surse din cadrul MAI suspectând că este vorba tot de un atac al migranților.