Select Page

Cu o cotă de popularitate în creștere, Alianța pentru Unirea Românilor anunță că, după revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu, următorul pas necesar este suspendarea președintelui Klaus Iohannis. „Nu putem să aşteptăm până în 2024. Iohannis are tot aparatul. S-a implicat în alegeri, total neconstituțional!  AUR nu îl mai vrea pe Klaus Iohannis la Cotroceni şi după Voiculescu, ţinta principală este cel care se află la vârful piramidei, sistemul antiromânesc”, a declarat  copreședintele partidului, George Simion, la România TV.

Simion a precizat că AUR nu va colabora cu partidele sistemului chiar dacă Executivul condus de Florin Cîţu ar pica prin moţiune de cenzură și că toți cei care au condus până acum România ar trebui să plece. Reamintim că AUR îi ceruse premierului Florin Cîţu demiterea imediată  a lui Vlad Voiculescu şi a lui Raed Arafat, cu două zile înainte ca acesta să ia măsura eliberării din funcție a ministrului Sănătății.

AUR a urcat pe locul trei în intenția de vot a românilor, indică cel mai recent sondaj realizat de INSCOP. Potrivit cercetării efectuate în luna martie, Alianța pentru Unirea Românilor ar fi votată de 15,3 % din electorat, devansând astfel USR-PLUS, preferată de 14,2% dintre cei cu drept de vot. Pe primul loc se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3% din opțiunile românilor. Săptămâna trecută, Alianța pentru Unirea Românilor a dat curs nemulțumirilor acumulate în rândul populației și a contestat la Curtea de Apel Bucureşti restricţiile impuse de Guvern în timpul stării de alertă, vizate fiind inclusiv închiderea şcolilor, obligativitatea purtării măştii la orele de curs şi reducerea programului magazinelor.