Select Page

În cel mult un an, persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea „nevoie” de o a treia doză, apoi fără îndoială o injecţie în fiecare an, anunță CEO Pfizer, Albert Bourla, potrivit AFP.„O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an”, a explicat Albert Bourla în declaraţii făcute publice joi de canalul CNBC, relatează Agerpres. 

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţase deja în februarie că urmărește într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini. Administrat până acum în două doze, vaccinul foloseşte, la fel ca produsul companiei Moderna, tehnologia ARN-ului mesager, care nu mai fusese folosită în viaţa reală. Cele două vaccinuri sunt considerate cele mai performante, cu o eficacitate de 95% pentru produsul Pfizer/BioNTech şi 94,1% pentru Moderna. Reamintim că produsul Pfizer/BioNTech este primul intrat pe piața UE, după ce Comisia Europeană i-a acordat pe 21 decembrie o autorizație condiționată în acest sens.

Citește și: Scandalul deceselor post-vaccinare ia amploare

Anunțul vine în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 după efectuarea primului vaccin și chiar după rapel nu mai poate fi ignorat, iar persoanelor vaccinate li se recomandă să poarte în continuare mască și să respecte regulile de distanțare. În România, ultimul exemplu tragic vine din județul Cluj, unde o femeie depistată cu COVID-19 la două luni după rapel a murit zilele trecute la spital.