Select Page

Liberalul Alin Nica îi cere demisia lui Raed Arafat, după ce și Înalta Curte de Casație și Justiție a considerat abuzivă și nejustificată carantina de 72 de ore impusă de acesta la Timișoara, în data de 22 martie.

„Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia. Spun din fericire pentru că acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor”, a scris președintele Consiliului Județean Timiș pe pagina sa de facebook.

„Comandantul” Arafat intervenise „salvator” pentru primarul Timișoarei și anturajul acestuia, care doreau prelungirea carantinei în oraș, dar se abținuseră de la vot pe fondul protestelor izbucnite în oraș. ÎCCJ a respins recursul formulat de secretarul de stat la decizia Curții de Apel București, ce declarase ilegal ordinul prin care Raed Arafat a impus „bonusul” de carantină de trei zile. Chiar dacă nu mai afectează în mod direct orașul, decizia instanței probează gravitatea faptelor comise de Raed Arafat, plasându-le în același registru care a dus la demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan.