Select Page

Un creieraș din spatele unei măști azvârle România, cu tacit avânt progresist, în haos: printr-un ordin publicat marți în Monitorul Oficial, mai toată țara poate fi carantinată în baza unor noi criterii. O fi, n-o fi abuz în serviciu, dar ștaif, invocare de știință, schiță elaborată și o concluzie cât Casa Scânteii avem: unde rata cumulată în 14 zile e de 3 cazuri la mia de locuitori, trosc-pleosc cu carantina, pe termen nelimitat!

Nu știu câți mai conștientizează că 3 la mie înseamnă 0,3%. Sau, cum ar veni, 3 grame dintr-un kil. Dar cu atâta știință în cavitatea din spatele măștii, progresul nu se mai împiedică în aritmetici d-astea simple!

Ordinul nr. 506 din 9 aprilie 2021 publicat marți, 13 aprilie, este semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, unul dintre pionierii strânși pentru mărețele fapte ale ministrului Vlad Voiculescu, despre care se spune că s-a înconjurat de o armată de „cutezători” pentru a putea să semneze mai nimic spre deloc din hârțogăria inerentă funcției. Andreea a ajuns secretar de stat în cabinetul lui Vlad taman când se vorbea despre desființarea ca entitate juridică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, unde aceasta era director medical. Și unde intrase în conflict cu angajații, pe care-i voia vaccinați până la ultimul, scrie presa locală. 40% dintre aceștia au refuzat să se vaccineze, dar măcar Andreea și-a demonstrat din plin meritele și elanul! Ea mai este unic asociat și administrator la Infectio Medical SRL și acționar la Teo Health SA. La ultima firmă este acționar și soțul Bogdan Moldovan, chirurg cu mare influență politică, potrivit EVZ, care este unic asociat și administrator și la Transplant Surg SRL.

Niște șugubețe de coincidențe merită enumerate- ordinul era trimis la publicare în MO exact în ziua scandaloasei evacuări a spitalului Foișor, singura unitate de elită pe domeniul său, în care fuseseră investite zeci de milioane de euro. O evacuare despre care unii spun că nu ar fi atâta despre COVID, cât despre eliminarea concurenței pe care o făcea clinicilor private și despre pași concreți în distrugerea sistemului medical de stat, spre atingerea „nobilului ideal” de a privatiza sănătatea. Tot ca o coincidență, ordinul capătă punere teoretică în aplicare fix pe buza intrării în vigoare a celei de-a IX-a prelungiri a stării de alertă (de luat cu frisoane, nu alta: începe să sune a congres PCR!)

Evident, ar fi și niște concluzii de tras. Îmi permit și eu una. Cu cât se zbate mai tare premierul care împrumută România pe bandă rulantă cu sume și dobânzi exorbitante (3,5 miliarde de euro doar săptămâna trecută) să ne spună că habar nu avea de ordinul Andreei de la curtea lui Vlad, cu atât mai limpede este statutul de marionetă al unui băiețaș îmbătrânit degeaba, pe nume Florin. Să nu vă zgârciți cu alte concluzii, că ar cam fi vremea să le tragem…