Select Page

„Cîțu ăsta e normal? Or să mai moară și alții și alții, și nu se va întâmpla nimic. Arafat va rămâne tot acolo. În seara de luni am asistat la spectacolul unei puteri arogante. Să fiți mulțumiți că au murit doar trei și nu 100, ne spune această putere.(…) Trei oameni au murit nevinovați doar fiindcă au venit la spital. Tu ai cumpărat tirurile, tu le-ai pus la dispoziția spitalelor, tu ești responsabil”, afirmă Ion Cristoiu în Jurnalul său TV, după noua tragedie din sistemul medical românesc.

Trei oameni au murit și alți cinci au fost mutați de urgență la alte spitale, după defectarea alimentării cu oxigen a TIR-ului ATI SMURD de la spitalul Victor Babeș din București. Asta, la doar câteva zeci de ore după ce evacuarea „în forță” de la spitalul Foișor a produs alte trei morți. Cele două tragedii se adaugă incendiului de la Institutul Matei Balș, care a dus la moartea a 20 de oameni, completând un tablou sinistru al începutului de an în sistemul medical din România, a cărui unică preocupare majoră pare să fi rămas vaccinarea în masă.

Deși îndepărtarea lui Vlad Voiculescu și a lui Raed Arafat de la vârful acestui sistem este cerută din toate părțile, cei doi exponenți ai guvernului Cîțu sunt de neclintit din funcțiile pe care le ocupă. Autoritățile sunt preocupate de altceva: marți se deschid încă 144 de centre de vaccinare, numărul acestora fiind împins la peste 1300 în întreaga țară după data de 20 aprilie, când urmează să mai fie deschise 41 de astfel de centre.