Select Page

Alianţa pentru Unirea Românilor îi cere premierului Florin Cîţu demiterea imediată a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi a şefului DSU, Raed Arafat. De asemenea, partidul AUR anunţă că va iniţia luni demersurile pentru constituirea unei comisii parlamentare ce va abcheta evacuarea pacienţilor de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”.

„Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuşi unor pericole faţă de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate”, susțin cei de la AUR într-un comunicat de presă.

„Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români. Menținerea lor în funcție denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-românești pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreționar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate.(…) Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”, se mai arată în comunicat.

Citește și: „Pe mâna sigură, de felceri și șamani, a acestor demenți”

Stupefianta evacuare efectuată în timpul nopții de vineri spre sâmbătă a fost aspru sancționată și în stradă de miile de oameni care au participat la protestele de sâmbătă din Capitală. Manifestanții au mers în marș până la Palatul Cotroceni pentru a protesta față de măsurile aberante luate de autorități de-a lungul ultimului an.