Select Page

Parlamentarul PNL Alexandru Muraru lansează un scenariu demn de perioada ocupației bolșevice a țării: fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, viitor ambasador al României în SUA, vorbește despre scoaterea partidului AUR în afara legii și chiar condamnarea senatorului Sorin Lavric la închisoare pentru… declarații politice! „Ei sunt astăzi prezenți în arhitectura politică a statului, au penetrat un cordon de salvgardare a democrației și tendința e de a mări mereu capacitatea de a străpunge și alte medii, de a invada instituțiile, de a modifica cadrul legislativ și, poate mai important, de a obișnui establishment-ul și opinia publică asupra discursului suveranist, extremist, rasist, naționalist care să devină un dat în interiorul societății, de la nivel parlamentar”, acuză Muraru într-un interviu pentru Europa Liberă.

„…vizitele pe care ei le fac pe la ministere arată ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului și, din păcate, câțiva miniștri au cedat. Pot înțelege nevoia de dialog, pot înțelege obsesia omului politic pentru a căuta apreciere și voturi, dar nu cu cei care alimentează apoi un tip de fanatism și de torpilare a instituțiilor statului.

Cei de la AUR se legitimează tocmai prin aceste acțiuni, unde vor să pară frecventabili, să se facă utili, se erijează în negociatori, purtători de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc „nereprezentate” sau excluse de la dialog, vor să întrețină un soi de adormire a conștiinței pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democrației.(…) Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament”, afirmă, stupefiant, liberalul.

În replică, liderul AUR George Simion a postat două întrebări pe pagina sa de socializare: „Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?”.

Muraru nu se oprește, însă, aici. El chiar detaliază „democraticul” plan, invocând închisoarea pentru senatorul Sorin Lavric, după ce acesta a vorbit de la tribuna Parlamentului despre Mircea Vulcănescu, Mitropolitul Visarion Puiu sau monahul Nicolae Steinhardt. „În opinia mea, este deja sub incidența legii 217/2015, pasibil de închisoare până la trei ani și știu că se va porni o acțiune în acest sens. Ceea ce a făcut cere un răspuns judiciar ferm, puternic”, anunță parlamentarul liberal. Sorin Lavric i-a replicat fără menajamente: „Ambiția de a parveni i-a distrus conștiință națională, el nu mai este al acestui popor, a ales să facă jocul lui Silviu Vexler și Alexandru Florian. Omul acesta este un mediocru previzibil, uitați-vă cum vorbește, îi este imposibil să fie personal. Omul acesta este o marionetă, marioneta este un profil psihologic care se trădează prin faptul că vorbește slugarnic, uleios și totuși amenințător”, a declarat senatorul AUR, la solicitarea Antena 3.