Select Page

Protestatarii au întocmit o listă a revendicărilor pentru care militează, la o săptămână de când ies în stradă împotriva restricțiilor impuse de guvernanți. Proclamația lansată la București în numele protestatarilor din întreaga țară este semnată de organizațiile Starea de Libertate, Calea Neamului, Pro Decizii Informate, Frăția Ortodoxă, Bucovina Profundă, Asociația Europa Veche, Fundația Pentru Oameni, FOR Forumul Organizațiilor pentru România, Asociația ASCIOR, Asociația Scut Botoșănean și Asociația Straja Carpaților, lista rămânând deschisă.

Proclamația pentru Libertate

Lista de revendicări a protestatarilor (prin ONG-urile semnatare)

CEREM:

1. Încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă. Implicit – eliminarea obligativității măștii, revenirea la învățământ față în față

2. Abrogarea legii carantinei (Legea 55/2020 ) care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat

3. Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii și facilități, plus program național de profilaxie. În această ordine de idei cerem:

– Retragerea proiectului legii vaccinării obligatorii

– Retragerea proiectului de lege care transformă Poliția Militară în organ de represiune împotriva civililor

– Respingerea Pașaportului de vaccinare, instrument de presiune și segregare socială pe criterii medicale

– Anularea ordonanței de urgență care desființează malpraxisul adoptată luni, 29 martie 2021

4. Eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase

5. Cerem ca Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor să accepte schemele de tratament aplicate cu succes atât de medici români cât și de medici străini, independent de recomandările OMS și redeschiderea spitalelor în vederea asigurării serviciilor medicale pentru bolnavii cronici

6. Cerem să înceteze executarea necondiționată a ordinelor OMS (organizație aservită BigPharma) de către Ministerul Sănătății, precum și o analiză a deciziilor OMS în vederea continuării, condiționate sau nu, a colaborării cu această organizație.

7. Demiterea și anchetarea tuturor celor responsabili pentru situația actuală, prin comiterea de abuzuri, acte de terorism mediatic, fraude, mascarea conflictelor de interese, crime împotriva umanității, terorism de stat, trădare conform art 394-398 din Codul Penal, răspândire de informații false. (Printre aceștia se numără: Klaus Werner Iohannis, Raed Arafat, Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Marcel Vela, Lucian Bode, Valeriu Gheorghiță, Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila, Virgil Musta, Carmen Dorobăț ș.a.).

Întrucât suntem perfect conștienți că acestea reprezintă doar soluții de moment, cerem imperativ:

8. Schimbarea mecanismului electoral prin adoptarea unei noi legi electorale, bazată pe principii de transparență, competență și reprezentativitate reală, și care să mute centrul de putere dinspre partide înspre comunități.

9. Alegeri anticipate organizate pe baza acestei noi legi electorale, care să asigure astfel schimbarea întregii clase politice actuale, dovedită în cea mai mare parte a fi incompetentă, vândută și slugarnică față de interesele străine.

10. Elaborarea în cel mai scurt timp a unei Strategii de restaurare și dezvoltare națională, care să scoată țara din dezastrul produs de incompetența și inconștiența clasei politice trădătoare.

În paralel, petiția grupului Medici pentru Adevăr a fost semnată de alte câteva zeci de doctori și farmaciști români. Semnatarii petiției atrag atenția că măsurile luate sunt „fie absurde, fie ineficiente, fie fără logică din punct de vedere științific” și încalcă deopotrivă Constituția României și Convenția de la Oviedo privind drepturile pacienților. „Nu mai terorizați populația, nu mai induceți psihoze, nu mai manipulati datele statistice!” scriu cadrele medicale în petiția adresată Președintelui Iohannis, parlamentarilor și guvernanților, prin care cer revenirea la starea de normalitate.

La proteste au participat și simpatizanți ai partidului AUR. Liderul acestuia, parlamentarul George Simion, a condamnat acțiunile de intimidare a protestatarilor, susținând că este vorba despre „poliție politică, un prim pas spre dictatură.”

„Este o manifestație autorizată. Cu autorizație de la Primărie. Forțele de ordine intimidează participanții și în București și în țară, dau amenzi maxime tocmai ca oamenii să nu mai iasă(…) Este poliție politică, un prim pas spre dictatură. Dacă măsurile nu sunt retrase, este timpul ca acest Guvern să se retragă el, că ne-am săturat. Cât timp măsurile sunt în vigoare, protestele vor continua, dacă nu vor fi reprimate dictatorial de jandarmii domnului Bode, care uită că și jandarmii și polițiștii sunt, din păcate, nedreptățiți”, a declarat George Simion.