Select Page

Autor: Alexandru Nemoianu

La sfârșitul lunii Martie 2021, în întreaga Românie și cu precădere în marile orase, au avut loc demonstrații anti-guvernamentale. Au fost primele demonstratii de la alegerile din toamna lui 2020. Alegeri la care au participat ceva mai putin de 30% dintre cei cu drept de vot si in urma carora s-a alcatuit o administratie bizara, in vorbele lui Dimitrie Cantemir, un soi de struto-camila. Un guvern care poate fi numit mizeria Klaus-PNL-USR. De fapt acest guvern disfunctional s-a impus prin presiunile lui Klaus Johannes (un act care sfideaza Constitutia tarii in spirit si in litera), prin amestecul serviciilor trans-nationale si mai exact germano-franceze si prin capitularea in fata partidului reprezentand minoritatea maghiara si fara al carui sprijin parlamentar mizeria Klaus-PNL-USR s-ar pravali.

Aceasta administratie, asa cum spuneam, este disfunctionala. Intre PNL si vespasiana USR exista conflict deschis.Vespasiana USR este obsedata de acaparea intregii puteri si de dorinta fanatica de a aplica in intregime programul sau anti-crestin, sexo-marxist si jurat anti romanesc. PNL nu se opune acestui program din principiu, mimeaza doar in chip oportunist. Oricum această administratie nu a realizat nimic pozitiv. In schimb a atacat salbatec toate minimalele actiuni de justitie sociala ale administratiei anterioare, a blocat orice imbunatatire salariala pentru cei multi si a facut tot ce ii era in putinta sa consolideze „statul paralel”, structurile de decizie independente de corpul legislativ. In plus, prin incompetenta a patronat anume dezastre, intre care se evidentiaza incendiile din spitale. Dar, in acelasi timp, a cautat sa permanentizeze izolarea populatiei spre un soi de domiciliu obligatoriu permanent. Pretextul l-a reprezentat epidemia de gripa. Speculand acest lucru, masuri tot mai draconice de control au fost introduse sub patronajul unui anume Arafat, cel ccare a reusit sa exaspereze pe toata lumea.

In esenta, administratia sinistra Klaus-PNL-USR de dovada de delir sistematizat. Delirul este o stare confuzională care este cauzată de afecțiuni medicale sau psihologice. Între ele sunt frustrarea, complexele, insuficiențe glandulare, dorințe neîmplinite. O idée delirantă este o idée falsă, care nu corespunde realității. Totuși acea idée este dominantă pentru cel beteag și beteagul va căuta în mod permanent să o dovedească. Formele delirului se întâlnesc ca manii: grandomanie, persecuție sau „referință” (tot ce se întâmplă în jur are legătură cu bolnavul, evident în închipuirea lui). Mecanismul prin care se manifestă la rândul sau este prezent sub diferite forme.

„Interpretativ”, un raționament fals este realizat pornind de la o constatare justă: reprezentanții administrației anteriore au ridicat salariile (o afirmatie reala), înseamnă că ei sunt „populisti si “necinstiti” (interpretare delirantă). „Delir paranoic”, discurs aparent logic dar legat de persecuții imaginare: nu pot realiza nimic ca administratie (observație corectă) din cauza atacurilor fostei administrații (interpretare delirantă). Delirul poate deveni psihoza halucinatorie cronică, devine idée delirantă. O idée delirantă fiind aceea care se menține neputând prin nimic a fi combătută. Realitatea nu are importanță, faptul că ideea delirantă nu este sau nu poate fi dovedită este „vina” realității, nu a creierasului beteag. Aceste trasaturi sunt permanent prezente si definesc catastrofa Klaus-PNL-USR.

Chiar si in aceste conditii, Românii au dovedit superba lor rabdare, toleranta si echilibru dar efectiv, cutitul a ajuns la os. Exasperati, oamenii au iesit in strada. Motivul imediat, picatura care a revarsat paharul, l-a reprezentat pachetul de masuri bestiale legate de „gripă”. Prin aceste masuri oamenii era condamnati la detentie. In strada au iesit foarte multi oameni dar cei mai multi au fost tineri, exact acei tineri care, in mod naiv, au crezut in vespasiana USR. Ei, bine, reactia administratiei a reprezentat o sfidare de o nerusinare care ,cred, ii va precipita sfarsitul fara glorie.

Nataraul Klaus, „nulitatea agresiva”, a declarat ca „nu pot fi tolerate actiunile stradale”. Asta dupa ce cu un an in urma acelasi natarau umbla cu „imbecilii utili” adunati sub semnul #rezist. Dan Barna, incorectul penal, presedintele vespasienei USR, a declarat ca demonstrantii sunt „vulgari”. Asta dupa ce la incercarea de lovitura de stat din 10 August 2018, el si nevredincii lui acoliti au zbierat „muie”.

Dar reaua credinta a acestei administratii a rusinii a fost manifestata si intr-o alta imprejurare.

În 18 Martie 2021, o frumoasă bisericuță în stil maramureșan, pusă într-un parc bucureștean, a fost vandalizată, pângărita cu slogane sodomite și lozinci anarho-sexual-marxiste. Evident o provocare grosolană și dezmățată. Această acțiune nu trebuie să surprindă. A fost rezultatul actiunilor Organizațiilor Ne Guvernamentale, rezultatul politiciilor impuse de „comisarii” de la Bruxelles și complicității politicienilor români grupați în jalnica administrație Klaus-PNL-USR. Câteva lucruri atrag atenția.

În primul rând, din nou și deopotrivă impresionant și emoționant, s-a manifestat bunul simt românesc. Nici un fel de isterie, nici un fel de agresiune, un calm care este al bunului simt și al convingerilor de nestrămutat. Un semn clar că asemenea aberații nu pot clinti pe Români din Ortodoxie. Dar dincolo de asta, s-a dovedit nesimțirea groasă a unei administrații servile. Să ne întrebăm care ar fi fost reacția Klaus-PNL-USR, care ar fi fost reacția ONG-urilor, care ar fi fost reacția „rezistentilor” de serviciu (gen tomnateca Oana Pellea și eisdem farinae) dacă ar fi fost vandalizată o sinagogă evreiască. Si raspunsul l-am aflat cateva zile mai tarziu.

Un huligan a trimis un soi de scrisoare cretinoida, impanata cu derbedeisme anti-semite, actritei Maia Morgenstern. Individul a fost aflat si va fi urmarit pentru fapta sa. Dar cu aceasta ocazie, administratia a varsat lacrimi de crocodil si s-a vaitat amarnic. Mai mult, in chip cretinoid, administratia a cautat sa afle vina Partidului nou infiintat AUR, singurul partid care are decenta sa vorbeasca si de dreptatea pentru Neamul Romanesc. Repet, actul acelui huligan trebuie condamnat. Dar oare vandalizarea unei Biserici Ortodoxe nu merita atentia administratiei? Aparent nu. Aceasta administratie, sluga tuturor intereselor, mai putin cele romanesti, practica sloganul „toti sunt egali, dar unii sunt mai egali decat altii”.

Administratia actuală Klaus-PNL-USR si-a dat arama pe fata. Parerea mea este ca zilele ei sunt numerate. Marsaviile ei au mers prea departe, „mamaliga” este pe punctul de a exploda.