Select Page

Sondajul de opinie realizat de Sociopol pe luna martie scoate în evidență nemulțumirea tot mai accentuată a populației, 71% dintre români considerând că țara merge într-o direcție greșită, în vreme ce doar 19% sunt de părere că direcția este bună. Se remarcă și scăderea popularității Președintelui, doar unul din trei români declarându-se mulțumit de prestația lui Klaus Iohannis, ceilalți doi fiind nemulțumiți sau foarte nemulțumiți. Activitatea premierului Florin Cîțu este apreciată de 25% dintre români, în vreme ce 66% s-au declarat nemulțumiți.

 

Liderii principalelor partide parlamentare, Ludovic Orban (PNL), Marcel Ciolacu (PSD), Dan Barna (USR) și George Simion sunt cotați cu același nivel de încredere: 11%.

 

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votat de 35% din electorat, în timp ce PNL este cotat la 26%, cu tendință de scădere spre 25%. USR-PLUS se plasează la 17% în preferințele electoratului, în vreme ce AUR, revelația alegerilor trecute, se află la 12%. Potrivit cercetării sociologice, UDMR se situează la 4% și rămân în continuare sub prag PMP cu 3% și Pro România cu 2%. Sondajul a fost realizat în perioada 19-28 martie, de subliniat fiind că acesta nu surpinde cum au evoluat lucrurile pe fondul valului de proteste care a cuprins România în ultimele zile.