Select Page

Avocatul Poporului detonează o „scăpare” a guvernanților care ar trebui, teoretic, să  invalideze aplicarea celor 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cursul acestui an.

„Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, se arată în solicitarea adresată de Renate Weber premierului Florin Cîțu și făcută publică pe site-ul Avocatului Poporului.

Hotărârile vizate au ca obiect starea de alertă sau măsuri luate pe durata acesteia, Avocatul Poporului anunțând că s-a sesizat din oficiu asupra nerespectării regimului publicităţii actului normativ.