Select Page

Senatul a adoptat luni un proiect de lege care extinde paleta „discriminărilor” ce pot fi pedepsite penal. Potrivit unui amendament al Ministerului Justiției, condus de USR-istul Stelian Ion, noile motive ce pot constitui discriminare sunt „orientarea sexuală”, „genul” sau  „alte criterii de același fel, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorității unei persoane în raport cu celelalte”. Proiectul de lege a primit votul tuturor partidelor, în afară de AUR.

„Amendamentul care a fost propus de Ministerul Justiției și este sprijinit de colegii noștri de la USR, este expresia crasă a corectitudinii politice, despre asta este vorba. Acceptând acest amendament, doamna Scântei, acceptați dogmele egalitariste. Ori dogma egalitaristă înseamnă prăbușirea ierarhiei valorice din Europa”, a explicat în intervenția din Parlament senatorul Sorin Lavric. „Nu avem nimic împotriva discriminării, dar- atunci când enumerați în amendament- care sunt acele categorii care sunt susceptibile de a fi discrimitate, vorbiți de gen, orientare sexuală și mai jos, grav, trăsături umane care pot fi considerate cauze de inferioritate. Spuneți-mi, doamna Scântei, dacă eu îi atrag atenția unui domn că este gras, asta înseamnă incitare la ură? Dacă unui cocoșat îi spun că e cocoșat, asta înseamnă instigare și discursul urii? Acolo se va ajunge”, a mai spus senatorul Sorin Lavric.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu atrage atenția că prin acest proiect de lege s-a introdus conceptul progresist al genului în Codul Penal. „Genul sau identitatea de gen reprezintă o noțiune extrem de controversată, un instrument și pretext al stîngii radicale, conform căruia o persoană se poate identifica, oricînd și chiar simultan, cu unul sau mai multe „genuri” (închipuite), diferite de sexul biologic și natural. Senatorii Alianței pentru Unirea Românilor au votat împotriva acestei modificări legislative, întrucît considerăm că astfel de concepte inventate pentru a servi agendei neomarxiste nu au ce căuta în legislația noastră”, susține Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Citește și: E în grafic- au tranșat și cuvintele! 

Potrivit Guvernului, proiectul de lege transpune prevederi ale Uniunii Europene în materie. Proiectul va merge spre dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.