Select Page

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași ar putea dezvolta încă o Extensiune în Republica Moldova, după ce a înființat déjà două dincolo de Prut. Subiectul a fost discutat joi, între Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei,  prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC și prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorectorul pentru strategie, dezvoltare instituțională și personal, relatează Infoprut.

„Pe parcursul discuțiilor s-a conturat posibilitatea înființării unei Extensiuni a UAIC la Orhei, având în vedere oportunitățile de care pot beneficia tinerii din această regiune, accesând programe de studii universitare, de licență sau master”, se arată într-un comunicat de presă.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași are în prezent două extensiuni în Republica Moldova, una la Bălți, înființată în anul universitar 2010-2011 și una la Chișinău, care funcționează începând cu anul universitar 2016-2017. Strategia ar fi un bun exemplu de urmat: Centrul Universitar din Timișoara, spre exemplu, se află în proximitatea imediată a comunităților românești din Serbia și a devenit un puternic punct de atracție pentru tinerii din Banatul și Timocul sârbesc.