Select Page

Bisericuța de lemn cu hramul Pogorârea Sfântului Duh din parcul bucureștean IOR a fost vandalizată în noaptea de joi spre vineri, relatează R3media. Pe pereții exteriori ai bisericuței în stil maramureșean au fost scrise cu spray de culoare roz mesaje precum „Be Gay do crime”, „BLM”, „ANTIFA” și „LGBT”.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la vestea vandalizării bisericuței din zona Titan.

Citește și: Fără cruci pe Catedrală, episodul trei

„Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România. Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu…”, a mai declarat Vasile Bănescu.