Select Page

Alianța pentru Unirea Românilor consideră că nu există temeiuri pentru prelungirea stării de alertă și că restricțiile impuse de autorități ar trebui eliminate. „Să mai avem încredere și în imunizarea naturală. Imunizarea nu rezidă numai pe cale medicală, nu avem de-a face cu o imunizare doar pentru un vaccin despre care, de fapt, nu știm nimic, nici dacă este funcțional nici cât ține, nici dacă are efecte adverse și ce efecte are”, a spus miercuri copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, la Antena 3.

„Nu ni se dau explicații cu privire la cele întâmplate acelora care s-au îmbolnăvit după vaccinare sau chiar au murit după vaccinare. Se caută să fim vaccinați în masă în continuare, așa, într-o totală ignorare a unei minime precauții, având în vedere că este vorba despre starea de sănătate a unui popor. Să nu tratăm poporul ca pe o turmă de animale. Din punctul meu de vedere autoritățile se raportează la noi, poporul român, ca la niște numere, ca la niște ființe de care se poate dispensa la o adică. Consider că toate aceste restricții nu au niciun rost, că ele nu vor determina o schimbare reală a situației(…) E o situație care este mai gravă sau mai puțin gravă, în funcție de cum sunt contabilizate cazurile”, a punctat Claudiu Târziu, după ce Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Printre măsurile care își găsesc cu greu explicația se numără cea referitoare la restricţia privind circulaţia pe timp de noapte, care se va prelungi cu o oră. Faptul că măsura se aplică începând cu ora 22:00 a stârnit bănuieli asupra intenției autorităților privitoare la Noaptea de Înviere. AUR cerea încă de săptămâna trecută ridicarea oricăror restricții de deplasare în Noaptea Sfintelor Paști.

Poziția fermă a partidului în privința vaccinării a fost susținută și prin participarea câtorva sute de simpatizanți la protestul de duminică, de la Parlament. „Ca partid al libertății suntem pentru libertatea de a alege. Nu suntem împotriva vaccinării, ci doar contra obligativității. Orice intervenție sau tratament medical trebuie să fie opționale și liber consimțite de pacienți. Românii trebuie să fie informați în legătură cu posibilele reacții adverse și trebuie să existe și o responsabilizare a autorităților de stat și a producătorilor și furnizorilor de vaccinuri privind calitatea acestora”, a arătat deputatul George Simion, copreședinte AUR, prin intermediul unui comunicat.