„Priviți aici – grupul de “comunicare strategică” al lui Arafat spune că sunt 1093, VeVeVe spune că sunt doar 221 de pacienți internați la ATI!(…) Vedeți acum de ce a sărit ca ars Cîțu, trimițând corpul de control la MS și amenințându-l voalat pe VeVeVe cu dosar penal de divulgare a secretului de stat? A minciunii – secret de stat, mai precis?” scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de socializare.
„Voiculescu a făcut publice niște date referitoare la testare, infecții și internări pe care Cîțu le dorea secrete. Cîțu trimite corpul de control pe capul lui Voiculescu, probabil la ordinul furios al lui Arafat. Sau al lui Werner. Ceea ce devoalează marea regie a cifrelor și, în genere, a p(l)andemiei”, mai scrie avocatul după „scăparea” autorităților.
Despre „regia cifrelor” vorbesc și două informații care vin de la Timișoara, una dintre ele chiar de la colegul de partid al premierului Cîțu. Alin Nica, președintele CJ Timiș, atrăgea atenția la începutul săptămânii că primarul Dominic Fritz ar fi folosit date vechi de cel puțin zece ani privitoare la populația orașului, pentru a reflecta incidența cazurilor de covid și implicit a determina carantinarea Timișoarei. Potrivit lui Nica, incidența ar fi trebuit calculată la o populație de aproximativ 400 000 de locuitori, nu la una de 300 000.
Pe de altă parte, vehiculata criză a locurilor ATI de la Timișoara este una artificială, potrivit Stiripesurse.ro, care arată că numărul cazurilor grave nu a crescut la nivelul orașului, ci a fost scăzut numărul de paturi, odată cu scoatarea din funcțiune a unității mobile de la Spitalul Victor Babeș. De menționat este că decizia de carantinare a Timișoarei a fost luată pe fondul scăderii ratei de incidență, fenomen care s-a accentuat până la intrarea oficială în carantină. Ultimele date oficiale indică o rată de infectare de 6,96/1000, confirmând a patra zi consecutivă de scădere la Timișoara.