Select Page

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a povestit într-un interviu pentru Gold FM că din momentul în care și-a expus public opiniile despre pandemia de Covid-19, unele radiouri au scos trupa din playlist. „Mă bucur că mai sunt în playlist-ul Gold FM pentru că multe radiouri m-au cam scos de când am păreri și a ajuns politica și în muzică”, i-a spus Dan Bittman lui Cozmin Gușă, cel care îi lua interviul.

„Cozmin Gușă: Asta n-am știut-o. Adică, e pe bune, s-a întâmplat?

Dan Bittman: Da, e pe bune. Se întâmplă în continuare. Da, cred că Europa FM  ne-a scos, nu știu dacă mai avem vreun cântec în playlist-ul lor. Și nu vreau să polemizez dar îmi place adevărul și am gura spurcată și de aia și spun. Mai ales că Europa FM, ne e, așa cu ghilimele de rigoare, ne e datoare cu începuturile.

Cozmin Gușă: Asta voiam să spun. Asta voiam să spun, pentru că eu știu începuturile Europa FM și sunt legate foarte tare de succesul vostru.

Dan Bittman: Exact. Dar e politica postului și eu respect politica oricărui post, ce a cerut ca cei incomozi să fie ușor marginalizați. Pe mine mă amuză chestia asta, deși nu e veselă deloc treaba, dar mă amuză cum a ajuns să schimbe lumea într-un timp foarte, foarte scurt”, au dialogat cei doi pe acest subiect.

Dan Bittman a răbufnit toamna trecută în timpul unei emisiuni televizate, acuzând autoritățile de manipulare și îndemnându-i pe români „să gândească cu mintea lor”.

Citește: Și Mărgineanu se solidarizează cu Bittman

Solistul trupei Holograf declara atunci, printre altele, la Antena 3: „Așa o dezumanizare nu am văzut de când sunt… România a devenit o țară cobai… Cer oficial demisia acestor nenorociți”! Bittman a fost aspru criticat atunci de „corifeii noii normalități” pentru libera sa exprimare, în timp ce o parte a colegilor de breaslă i-au luat apărarea. Solistul trupei Holograf a devenit ținta unui nou val de atacuri după ce a participat la Revelionul organizat de TVR, emisiune pe parcursul căreia măsurile anti-covid și prestația președintelui Iohannis au fost satirizate de participanți.