Select Page

Ca într-o coincidență cinică a istoriei, 6 martie, dată la care descăleca peste noi dictatura comunistă cu niște decenii în urmă, se face zi de „mare victorie de Comitet” în orașul meu: Timișoara e băgată în carantină „spre binele poporului”. Vreme de 14 zile (cel puțin!), pe poarta care duce mai ales înspre casă, mai ieși doar în format de maxim șase, aproape la fel cum ordona sistemul în zilele Revoluției. Șase să fie, dară, și crâmpeiele de opinii culese din mediul virtual și topite aici, după „marea victorie” de sâmbăta asta…

„Rată infectare Covid-19, Timișoara: 19 noiembrie 2020 – 8,30/1000 locuitori. Nu a fost nevoie de carantinare. 6 martie 2021 – 7,49/1000 locuitori. Carantina este singura soluție atât pentru Timișoara cât și pentru o mare parte din zona periurbană.Unde este logica?

Desigur că știm unde este. Atunci urmau niște alegeri iar gușterii – ăia puțini care mai cred în basme – trebuiau mânați la secțiile de votare. Acum, că băieții sunt liniștiți, cu sacii în căruță, aleși, alta e situația. (…) Au carantinat Dumbrăvița la mijloc de februarie și acum au peste 10 cazuri la mia de locuitori! La 17 februarie erau doar 7,68/1000. Azi, 10,28/1000. Măsurile produc efecte, da…”, scrie Marius Crunțeanu.

„LUMINAȚI-MĂ, VĂ ROG! Conform prevederilor articolului 7. din documentul CJSU privind măsurile de carantinare zonală a Timișoarei “se suspendă 7. activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise;” Eu vă întreb pe voi, am voie să citesc în propria casă (spațiu închis), să mă uit la TV sau să predau online studenților? Că eu nu îmi dau seama și articolul nu precizează”, observă Oana Barbu.

„Bullshit pentru idioti ! Cati dintre imbecilii care tremura de frica pe sub paturi, pricep ca 7,5 la mie e de fapt 0,75 la suta? Mare rata! Trei-sferturi dintr-un bizon la o suta! Ca sa nu mai intram in detalii de varsta, sistem imunitar si pozitivi asimptomatici – ca iese procentul cu inca vreo 3 de zero inainte de 75! Ca ticalosii gen Arahat, Musta sau Fritz au interesul – economic si nu numai – sa implementeze mizeria… inteleg! Ca vor să tină Biserica inchisă de Pasti, iarasi inteleg! Ce nu pricep e cum oamenii cu capul pe umeri acceptă mizeria asta! Că despre multimea de imbotnitati care aplaudă cretinia prefer sa nici nu mai vorbesc…” opinează Leo Baloescu.

„Niste neica nimeni, extratereștrii parașutati în Timișoara, care oricum se plictisesc la birou și n-au nimic de făcut în afara de live-uri pe FB (care se pot face și de acasa), au ajuns sa decidă pentru timișoreni! Trist și revoltător! (…) Dacă tot e la moda întrebarea pentru un prieten, las și eu aici ‘fo doua, trei:

1.Ce face receptionera de la sala de fitness, începând de luni? Prinde un consiliu de administrație, sa aibă ce pune pe masa copiilor?

2.Cetatenii responsabili, cu masca, manusi, alcool, termometru, distantati și vaccinați, propagandisti pro-vaccinare și mulțumiți de masuri, iau salariile întregi?

3.Lada de gunoi a istoriei, e destul de încăpătoare ?” comentează Darius Georgiu.

„NOUA NORMALITATE! O sintagma cat se poate de PERVERSA si MANIPULATIVA, menita a imbraca intr-o forma placuta si a face mai usor implementabila RESTRICTIONAREA vietii oamenilor. NORMALITATEA ar trebui sa fie una singura, aceea in care DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ale oamenilor sunt RESPECTATE. RESPING orice alta forma de “normalitate”, o consider ANORMALITATE… ” opinează și Cristian Goga.

Al șaselea care sunt, întru respectarea regulilor „noii normalități”, mai adaug doar niște observații. Că actualul primar vorbea cu poftă de carantinare încă din toamnă, la scurt timp după seara aia în care își chema susținătorii în Centru, să țopăie bucuroși de victorie cu miile, la grămadă, pe regulile sanitare obligatorii. De ieșit, i-a ieșit pofta. După ce ministrul Sănătatii, coleg de la USR, a schimbat metoda de raportare și după ce Timișul s-a ales cu prefect tot de la partidul „salvatorilor”… de la libertăți elementare, așa cum e tot mai limpede. Și că unii dintre noi s-au prins că pas cu pas obinuiești mulțimea cu privarea de drepturi și libertăți. Precum și că vaccinarea este la limita eșecului, iar în felul ăsta se mai sperie o parte din popor. Așa, cât să dea buzna încă un val la înțeparea cu serul ăla despre care se tot uită că e încă experimental…