Select Page

Fosta şefă a diplomaţiei austriece Karin Kneissl este propusă de Guvernul rus pentru un loc în consiliul director al gigantului petrolier Rosneft, transmite Bloomberg. Karin Kneissl i se va alătura astfel lui Gerhard Schroeder, fostul cancelar german, care din 2017 este preşedinte al consiliului director de la Rosneft.

În 2018, când ocupa postul de Ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl l-a invitat la căsătoria sa pe liderul rus Vladimir Putin, amintește Agerpres. Putin a venit la petrecerea privată, printre participanții căreia s-a numărat și cancelarul austriac Sebastian Kurz, însoțit de o trupă de solişti cazaci care le-au cântat mirilor. Lucru mai puțin obișnuit- Kneissl a fost cea care a mulţumit cu o reverenţă în fața lui Putin, la finalul valsului dansat împreună. Întregul episod a stârnit valuri în presă și numeroase întrebări rămase fără răspuns.

Citește și: Despre conducte, șmecheri și fraieri

Kneissl, care nu mai este ministru din 2019, contribuie în mod regulat cu intervenții și comentarii la postul de televiziune Russia Today finanţat de Kremlin. Ordinul prin care Kneissl este propusă în conducerea Rosneft și care ridică tot mai multe semne de întrebare asupra legăturilor subterane dintre Moscova, Berlin și Viena a fost publicat miercuri în monitorul oficial al Rusiei.