Select Page

„Vaccinarea obligatorie: doar AUR a votat azi împotrivă în comisiile de apărare și sănătate. NU VREM DICTATURĂ!” anunță George Simion într-o postare pe pagina sa de socializare. „Mi-a devenit și mai clar că politicienii vechilor partide s-au pus de acord pentru a ne vaccina cu orice preț. Și indiferent de costuri. Nu doar costuri financiare, ci și cîntărite în vieți de oameni”, explică celălalt lider al formațiunii, Claudiu Târziu, la scurt timp după ieșirea de la comisii.

„În dezbatere a fost un proiect de lege care modifică o ordonanță de urgență, prin care se înființează centre de vaccinare în unitățile militare (pentru militari activi sau pensionari și pentru familiile lor) și pune o recompensă pe cap de vaccinat. Astfel, medicii de familie sînt îmbiați cu bani mai mulți cu cît conving mai mulți români de pe listele lor de pacienți să se vaccineze. Am obiectat că este o măsură inacceptabilă, pentru că astfel se forțează o vaccinare în masă, în condițile în care vaccinurile nu sînt sigure.

În acest moment, producătorii de vaccinuri recunosc că acestea nu sînt testate suficient, deci nu sînt cunoscute eficiența lor, ca și efectele advserse pe care le pot avea. De asemenea, sînt cazuri de îmbolnăviri grave și de decese după vaccinare, care nu preocupă deloc autoritățile decît în sensul mușamalizării lor.

Mi s-a răspuns cu obișnuitul text de propagandă obsesiv-vaccinistă, că sîntem în pandemie, că într-o astfel de situație orice măsură este bună și că, altfel spus, orice risc merită asumat. O atitudine iresponsabilă, din punctul meu de vedere, față de sănătatea românilor!” scrie senatorul Claudiu Târziu.

Doar doi dintre cei 32 de senatori prezenți la ședința comisiilor reunite au votat împotriva proiectului de lege, ambii de la AUR: Evdokia Aelenei și Claudiu Târziu. „Avem de-a face cu o coaliție obsesiv-vaccinistă, care va adopta inclusiv un pașaport de vaccinare și care, prin acesta, va restrînge și mai mult drepturile și libertățile românilor, sub pretextul pandemiei”, punctează senatorul Claudiu Târziu.

Cu doar câteva zilei înainte de acest episod, Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că se opune introducerii pașaportului digital de vaccinare anti-COVID 19, creionat déjà la vârful Uniunii Europene, considerându-l discriminatoriu și profund antidemocratic. Un protest de proporții este anunțat pentru duminică, 7 martie, împotriva obligativității vaccinării și a pașaportului de vaccinat.