Select Page

Reducerea bugetului Administrației Prezidențiale și al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării la nivelul anului 2018, a bugetului SRI și SIE la nivelul anului 2019, dar și scăderea cu 90% a finanțării partidelor politice sunt câteva dintre cele peste 230 de amendamente depuse de parlamentarii AUR la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021.

„Trebuie să punem punct risipei de bani publici și să acționăm eficient în acele zone strategice pentru țară. Românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga și în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-și viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Amendamentele senatorilor și deputaților AUR vizează și suplimentări bugetare în domenii-cheie.  Cele mai importante cer creșterea bugetului pentru sistemul educational, mărirea sumelor acordate medicilor de familie și a celor pentru despăgubirea producătorilor agricoli în caz de calamități naturale, precum și suplimentarea bugetului pentru sustinerea programelor, serviciilor si activităților de tineret și sport.

„Bugetul pentru anul acesta este unul al sărăciei, care lovește în multe categorii sociale și care aduce atingere interesului național. Domenii strategice precum educația și sănătatea sunt trase pe linie moartă. Amendamentele pe care le aducem vin să restabilească dacă nu normalitate, măcar supraviețuirea pentru acestea”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Parlamentarii AUR mai cer suplimentarea bugetului Autorității Naționale pentru Cetățenie, în vederea prelucrării unui număr cât mai mare de dosare de cetățenie și bugetarea integrală a programului de burse pentru elevii români din Ucraina precum și extinderea acestuia către alte comunități istorice românești aflate în risc major de asimilare.