Select Page

Paul Kingsnorth, unul din cei mai importanți scriitori englezi în viață, s-a botezat ortodox la mănăstirea românească din Shannonbridge, Irlanda. „Prima dată m-am întâlnit cu Ortodoxia cu patru ani în urmă, când am pășit într-o bisericuță bucureșteană. Experiența a fost atât de puternică, încât m-a marcat pentru totdeauna”, a declarat Kingsnorth pentru Basilica.ro.

L-a botezat, chiar de Bobotează, duhovnicul său, Părintele Tudor Ghiță, parohul comunității românești din Galway. „Am ieșit din apă foarte înfrigurat, dar plin de bucurie și pace. Și cu sentimentul tot mai puternic că am ajuns acolo unde îmi era locul. Primirea mea în Biserica Ortodoxă Română este un mare privilegiu. Și comunitatea [românească] de aici, din Irlanda, m-a primit ca o familie”, a mărturisit scriitorul.

Paul Kingsnorth, considerat de jurnalistul Aris Roussinos „cel mai mare scriitor englez în viață” și caracterizat de scriitorul conservator Rod Dreher drept „unul dintre cei mai talentați și vizionari scriitori ai timpului nostru”, are 49 de ani. Kingsnorth trăiește de câțiva ani într-o zonă rurală din Galway, Irlanda, în propria fermă de familie. Scriitorul se ocupă de fermă în mod tradițional, dând inclusiv la coasă atunci când e nevoie, ca țăranii români de pe vremuri…