Select Page

Să vezi poznă demnă de străfundurile puțului moralității: preşedintele german Frank-Walter Steinmeier sugerează că Germania construieşte gazoductul Nord Stream 2 ca o datorie de război faţă de Rusia. Asta la scurt timp după ce aflarăm că Berlinul, pe șestache, a fîlfâit miliardul pe sub nasul americanilor, doar-doar o lasă yankeii mai moale cu sancțiunile, dacă le cumpără nemții niște gaz gata „împachetat”. Șmecheri nemții!

Splendida mostră de moralitate a fost rapid taxată de polonezi. Premierul Mateusz Morawiecki s-a arătat bucuros că Steinmeier admite consecinţele celui de-al Doilea Război Mondial și a cerut vineri Germaniei să plătească despăgubiri de război țării sale, relatează Agerpres. „Polonia nu a primit niciodată despăgubiri – în pofida distrugerilor teribile provocate de Germania nazistă. Şase milioane de polonezi au fost ucişi. Mii de oraşe şi sate au fost rase de pe faţa pământului, inclusiv capitala Poloniei, Varşovia”, s-a explicat Morawiecki. Iar mucalitul român ar adăuga: bine, băi, nemților…dacă tot sunteți puși pe moralități d-astea, de ce nu trageți voi conducta aia între Rusia și Polonia, să vă achitați cu „obligația istorică” față de amândouă?!

Citește și: Să fie într-un ceas bun!

Că față de noi…sigur n-aveți nicio obligație moral-istorică. Nu din cauza pactului vostru cu rușii privitor la Basarabia, din a Doilea Război Mondial, și a jocului pe acorduri rusești din prezent, am rămas noi cu țara frântă. Iar datoria aia de miliarde în mărci imperiale pe care o aveați față de noi după război, înțeleg că de fraieri ne-am tras-o și cam tot de fraieri nu o vom mai vedea vreodată achitată. Bravo Poloniei, mulțumim pentru tăcere, herr Professor: sunteți un foarte fin pedagog! Și ne ajutați să înțelegem, în sfârșit și pe deplin, cum și de ce au intrat în limba română două cuvinte nemțești de prea mare uz în prezent: „șmecher” și „fraier”