Select Page

Săptămână buclucașă-foc pentru o mână de „ intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice”. Scoși ca dintr-un somn al rațiunii într-o sală de spectacole fără certificare ISU, omuleții au reușit să dea foc mai întâi la valiza cu elemente de logică și valori democratice elementare. Restul e…foc de voie!

„Democrații lui pește prăjit, așa înțelegeți voi democrația? Cereți stoparea dialogului între partide alese prin vot popular? A intrat AUR prin efracție în parlament? De ce e extremist, fiindcă e suveranist? Au îndemnat Simion, Târziu, Lavric și Șoșoacă la violență? La nesupunere civică? Sau au cerut respectarea libertăților individuale? Tocmai voi sunteți extremiști nesimțiți, beneficiari de granturi Soros, fiindcă instigați. Vorbiți de valori euroatlantice? Care sunt? Promovarea lgbtq, a familiilor homosexuale, dictatura minorităților… Astea au creat măreția Occidentului? Sau alea care vă put vouă, cele iudeo-creștine?”, tună pe pagina sa de socializare Viorel Patrana. „N-aveti nicio rușine față de poporul ăsta. Umblați tot cu manipulări ordinare. Păi poporul s-a săturat, nu-l mai prostiți cu slogane de la SNSPA sau GDS”, mai scrie Patrana.

„Noi, care poate n-avem atâtea școli înalte, doctorate și țidule ca acești vajnici erudiți, recunoaștem că n-am auzit până acum de noțiunea de „intelectuali publici”, scrie Gabriel Tudor pentru Rostonline. „Domnilor „intelectuali publici”, chiar nu realizați cât sunteți de ipocriți când vă pretindeți „apărători ai valorilor euroatlantice”, deși vreți să puneți pumnul în gură altora? Ce valori euroatlantice apărați voi? Cine v-a pus pe voi badigarzi la gardul Europei? Cu ce drept vreți să interziceți dreptul altora de a vorbi liber, în țara lor? Credeam că asemenea „apărători”, dornici să-i reducă pe alții la tăcere doar pentru că gândesc diferit, au murit odată cu Torquemada și inchizitorii lui, dar uite că trăiesc, bine-mersi, în România, și-și dau ifose de mari democrați, când de fapt ei au o mentalitate tipic nazistă: cine nu e ca noi, e untermensch, e inferior, nu trebuie să aibă dreptul să vorbească – poate că într-o zi o să decideți că n-are dreptul nici să trăiască”, mai scrie Gabriel Tudor.

„Prin expunerea unor marcante personalități publice și transformarea lor în inchizitori, însuși sistemul și-a deconspirat combatanții pe frontul ideilor”, scrie Marius Ghilezan în România Liberă. „’Telectualii s-au jupuit de prestigiu. Descarnați, și-au etalat scheletele din dulap. S-au jupuit de prestigiu pentru a fi de folos celor ce microfonează viața, celor care pun lanternele în ochi și strâng puternic orice rezistență întru demnitate”, mai scrie Ghilezan.

„Dar încă mai sper ca scremuta, țâfnoasa și neargumentata misivă să fie doar ciorna servită în plic la soldă, fără a fi parcursă de semnatari. În opinia venerabililor “deschiderea către dialog este scandaloasă.” Păi însuși dialogul previne alunecarea spre extremism… Mă simt rușinat că am citit o serie de opere ale distinsilor semnatari. La un moment dat, erau repere. Acum s-au detonat. Și-au aruncat măștile. În folosul cui?” se întreabă retoric Marius Ghilezan. Chiar așa… quid prodest demersul? Că n-a reușit decât să demonstreze punerea desenului animat pe post de democrație, ca tactică de serviciu…