Select Page

Mişcarea Black Lives Matter (BLM) a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace de către un parlamentar norvegian din cadrul Stângii Socialiste, relatează Tribuna.us. Înfiinţată în 2013 în Statele Unite, mişcarea „a devenit una dintre cele mai puternice mişcări mondiale în lupta împotriva nedreptăţii rasiale”, a justificat pentru AFP deputatul Petter Eide.

Imaginile cu violențe generate de adepții mișcării au făcut înconjurul lumii în ultimul an. „Black Lives Matter nu este o mișcare pașnică de protest. Este o mulțime marxistă revoluționară care urmărește transformarea totală a societății moderne. (…) Deși s-a agravat în anul apocaliptic 2020, Black Lives Matter a fost întotdeauna violentă. Liderii mișcării știau. Activiștii știau. Politicienii știau și ei. Chiar și mass-media știa, dar mass-media mainstream nu a îndrăznit să o spună”, titrează publicația americană de limbă română.

Citește și: Bine ați venit la B(a)L(a)M(uc)!

Zeci de mii de persoane – parlamentari şi miniştri din toate ţările, foşti laureaţi, unii profesori universitari desemnaţi – sunt abilitaţi să propună o candidatură la Nobelul Păcii. Acestea sunt în general ţinute secrete. Termenul-limită de transmitere a propunerilor este 31 ianuarie.