George Simion anunță că Alianța pentru Unirea Românilor se va opune ferm privatizării companiilor la care statul încă mai este acționar. Co-președintele AUR dă exemplul Poloniei, unde privatizarea companiilor strategice a fost evitată, iar acum guvernanții vor să cumpere înapoi și ceea ce s-a vândut. Afirmațiile vin după ce premierul Cîțu a anunțat că Guvernul va abroga legea care interzice înstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale.
„Ne vom opune cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție la vânzarea companiilor strategice care ne-au mai rămas. Nu este profitabil Portul Constanța? Nu este profitabilă Hidroelectrica? Sau CEC-ul? Chiar se vrea să nu mai avem nimic? Am fost recent recent în Polonia, unde nu au privatizat companiile strategice, iar acum încearcă să cumpere ceea ce au vândut, totuși. La noi, cine e leneș și nu e în stare să termine bugetul vrea să vândă tot. Au falimentat fabrici și întreprinderi construite de părinții noștri, au terminat locurile de muncă și au gonit oamenii în străinătate”, a declarat Simion la emisiunea România 9 de la TVR.
Citește și: „Mormanul de fiare vechi” reloaded
Crunta realitate a milioanelor de români nevoiți să-și părăsească țara în căutarea unui loc de muncă își arată încă o dureroasă fațetă- potrivit Ziarului Financiar, copiii românilor au ajuns pe locul doi ca număr în Germania, după cei ai nemților. Nu mai puțin de 93 361 de copii români cu vârsta de până în 10 ani erau înregistrați ca rezidenți în Germania (13%!) în 2019, an în care în țară se nășteau doar 188 135 de copii. În acest context, și anunțul celuilalt co-președinte al AUR este mai mult decât justificat: Claudiu Târziu cere reînființarea Ministerului destinat românilor din afara țării.
„Una dintre prioritățile mele este de a determina la nivelul Executivului prin mijloace parlamentare, reînființarea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Este absolută nevoie de el. Să nu uităm că în afara granițelor statului român se află peste 10 milioane de români. Vom presa și pentru acordarea unui buget satisfăcător Departamentului românilor de pretutindeni, astfel încât să fie acoperite necesitățile de păstrare a identității fraților noștri de peste hotare. (…) Ar trebui să înființăm și o agenție națională pentru repatriere și reintegrare pentru românii plecați în străinătate – să-i ajutăm pe cei care vor să se întoarcă în țară, pentru că vin cu abilități diferite față de cele ale societății românești”, a explicat Claudiu Târziu, președintele Comisiei din Senat pentru comunitățile de români din afara țării, la Radio România Internațional.
„Mișcarea noastră este mult mai mare decât granițele partidului și ea cuprinde întreaga societate. Chiar dacă noi vom fi ocupați în lunile viitoare cu consolidarea entității politice și a inițiativelor parlamentare, vă rog să acționați fiecare, cum puteți, pentru a crea grupuri de susținere la nivelul Țării pentru sprijinirea unuia sau mai multora dintre cei patru piloni pentru care luptăm: Națiunea, Familia, Credința și Libertatea”, susținea George Simion la începutul acestui an, în apelul pe care îl puteți citi integral AICI.