Select Page

George Simion anunță că Alianța pentru Unirea Românilor se afiliază la familia politică europeană a conservatorilor și reformiștilor, din care mai fac parte conservatorii polonezi, italieni și spanioli. Informația vine după ce copreședintele AUR a vizitat Polonia și a avut o serie de întrevederi cu parlamentari conservatori la Bruxelles.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar și prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune și prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliații strategici ai României în zonă”, susține George Simion într-un comunicat al partidului AUR.

La Varșovia, parlamentarul a avut întrevederi cu reprezentanți ai partidelor de guvernare conservatoare PiS (Partidul Lege și Justiție) și Partidul Solidaritatea Poloneză. Discuțiile au vizat și situația companiilor de stat strategice, dar și proiectul de lege împotriva cenzurării internetului. Deputatul AUR s-a întâlnit cu deputatul Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, dar și cu deputatul Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS Jarosław Kaczyński, responsabil cu relațiile internaționale în partidul care conduce Polonia. Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918.

Citește și: Să fie într-un ceas bun!

La Bruxelles, liderul AUR a avut o serie de întrevederi cu europarlamentari conservatori, cu care a abordat subiectul pachetului de mobilitate care afectează transportatorii români, al Pactului Verde european (Green Deal) care va vulnerabiliza sistemul națonal energetic inclusiv prin închiderea termocentralelor, dar și teme de actualitate ca instituirea unui pașaport de vaccinare sau cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube).

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European numără 62 de europarlamentari din 15 state membre și a fost înființat în 2009, orientarea politică a acestuia fiind de centru-dreapta. În timp ce alte grupuri se referă la el ca fiind „eurosceptic”, Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni se definește ca fiind „eurorealist”, nu și „antieuropean”. Printre membrii grupului se numără și cei ai VOX, partidul care a reușit să intre pentru prima oară în Parlamentul Spaniol în 2019 cu un rezultat-supriză de 15%, devenind astfel a treia formațiune ca mărime din legislativul spaniol.