Select Page

Economistul Adrian Câciu dă de înțeles că abrogarea legii privind interdictia înstrăinării participatiilor statului este cerută de la vârful UE și îi acuză pe guvernanți de minciună. „Să spui că vânzarea (chiar și pe bursa) a unor pachete minoritare de acțiuni aparținând unor companii de stat (strategice sau nu) nu este privatizare este o minciună sfruntată.

Dincolo de minciună, arată o necunoaștere crasă a legislației naționale în materie de privatizare, legislație care include diminuarea participației statului prin vânzarea de acțiuni pe piețele de capital. Este de netolerat ca un ministru să mintă și mai ales să dea de înțeles ca nu cunoaște legislația in materie”, scrie Adrian Câciu pe pagina sa de socializare.

Citește și: „Mormanul de fiare vechi” reloaded

„Îl provoc pe ministru Popescu să spună public dacă guvernul are un “TO DO LIST” de la Bruxelles privind vânzarea unor pachete de actiuni la companii strategice precum: Hidroelectrica, Transgaz (devenită importanta pentru că există BRUA), Portul Constanța, Tarom, Romgaz etc.? Să prezinte public si din ce țări provin investitorii interesati precum si numele companiilor. Și să recunoască că CEC Bank nu e pe acea listă dar se dorește din piața internă ca ea sa fie listată si vândută!”, punctează economistul în încheierea postării sale.