Select Page

Alianța pentru Unirea Românilor anunță că nu va lua pentru partid subvenția acordată de stat formațiunilor parlamentare și că va iniția o lege „prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”.

„În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca “subvenție” partidelor politice – și asta, doar pentru luna ianuarie. La nivelul intregului an, aproape 50 de milioane de euro vor intra din bugetul statului în buzunarele partidelor politice.

Noi, Alianța pentru Unirea Românilor, suntem sigurii care nu vor lua acești bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor.

Prezent luni seara într-o emisiune la Realitatea plus, George Simion a explicat că formațiunea pe care o conduce alături de Claudiu Târziu și Sorin Lavric vede și în sumele consumate de stat cu fiecare parlamentar o nejustificată risipire a banului public. Simion susține că statul cheltuie cu fiecare parlamentar aproximativ 10 000 de euro pe lună (indemnizație, sumă forfetară, cazare, cheltuieli de cabinet, etc) și că va încerca alături de colegii din partid să impună o reducere a acestor costuri.

Întrebat dacă își menține afirmația că va dona 90% din salariu, George Simion a răspuns că va face acest lucru în fiecare lună și că va anunța public spre ce cauză a direcționat banii. Simion a dat de înțeles că ar putea îndrepta prima sumă către Centrul Pro-Vita de la Valea Plopului, unde preotul Ortodox Nicolae Tănase s-a îngrijit, de-a lungul timpului, de creșterea a peste 3500 de copii orfani, săraci sau nedoriți și este în continuare părinte pentru sute de micuți.