Select Page

Donald Trump anunță că ar putea lansa o nouă platformă concurentă, după ce Twitter, Facebook și Instagram i-au suspendat contul personal, informează dpa. Anunțul a fost făcut de pe contul prezidenţial POTUS, care este separat de contul său personal Donald J.Trump. Twitter a înlăturat mesajul la scurt timp după postare, potrivit Agerpres.

„Așa cum o spun de mult timp, Twitter a mers din ce în ce mai departe cu interzicerea libertății de exprimare și în seara asta, angajați ai Twitter s-au coordonat cu Democrații și Stânga Radicală pentru a-mi elimina contul de pe platformă, pentru a mă reduce la tăcere pe mine și pe VOI, pe cei 75 de milioane de mari patrioți care m-au votat.

Sursa captură: R3media

Twitter poate că este o companie privată, dar fără darul guvernamental care este Secțiunea 230 (cea care conferă imunitate acestor platforme – n.r.) nu ar rezista foarte mult. Am prezis că asta se va întâmpla și am negociat cu alte siteuri și voi face un anunț în curând, în timp ce luăm în calcul posibilitatea de a ne construi propria platformă în viitorul apropiat. Nu vom fi reduși la tăcere! Twitter nu este despre LIBERTATEA DE EXPRESIE. E vorba despre promovarea unei platforme a stângii radicale unde cei mai vicioși oameni din lume sunt lăsați să vorbească liber. Stați pe recepție”, a transmis Trump de pe contul „de stat.”

Twitter a suspendat vineri permanent contul lui Donald Trump invocând riscurile „incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după incidentele de la Washington. Facebook, Instagram şi alte platforme au suspendat, de asemenea, profilul lui Donald Trump pe o perioadă nedeterminată.