Select Page

Un medic, un asistent și un angajat din rândul personalului auxiliar de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara au fost depistati pozitiv cu COVID-19 după ce au primit prima doză de vaccin. Cristian Oancea, managerul unității medicale, susține că cei trei nu prezentau simptomele bolii în momentul vaccinării.

„Era in cursul bolii deja. Am vaccinat aceste persoane și când au prezentat simptome minore, le-am găsit pozitive. Dar nu este în contextul vaccinării. Credem că dinainte au contactat virusul, dar erau asimptomatici. Acum sunt stabili, au simptome minore”, a explicat medicul Cristian Oancea pentru Opinia Timișoarei.

Informația apare la o zi după ce și medicul Carmen Dorobăț a confirmat îmbolnăvirea, deși fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași se vaccinase chiar înainte de Revelion. Medicul are simptome ușoare și consideră explicabilă situația, întrucât anticorpii protectori și-ar face apariția la 10-15 zile după vaccinare.

De la debutul campaniei de vaccinare până în prezent, la nivelul Timișului s-au administrat peste patru mii de doze de vaccin impotriva virusului SARS-CoV-2, județul numărând peste 650 000 de locuitori.