Select Page

Tánczos Barna, viitor ministru în Guvernului Cîţu, recurge la un gest scandalos încă de la depunerea jurământului în calitate de senator. Acesta a postat pe pagina sa de socializare o imagine ce imortalizează momentul, însoțită de mesajul: „În urmă cu câteva minute am depus jurământul de senator. Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!”. Nici Biblia în limba română sau Constituția existente la pupitrul de la care a depus jurământul nu au fost bune pentru Tánczos Barna: acesta şi-a adus propria Biblie în limba maghiară, pe care a jurat după ce a așezat-o deasupra celor două.

Printre primii care au remarcat conduita deplasată a reprezentantului UDMR se numără parlamentarii de la AUR. Pe pagina de socializare a formațiunii a fost distribuită postarea lui Tánczos Barna, însoțită de comentariul: „Și se jură că nu fură… și l-am prins cu ”Ținutul” în gură”.

Citește și: Zici că mai rămâi, Klaus?

Într-un comunicat mai amplu, Alianța pentru Unirea Românilor acuză faptul că „Trădătorii României se regăsesc în coaliția de guvernare” și solicită tuturor partidelor din România, instituțiilor statului și președintelui Klaus Iohannis să se pronunțe public dacă susțin sau nu rezoluția Minority SafePack, adoptată săptămâna trecută de Parlamentul European.

Citește și: Minority Safepack arată „cât de subtil este interesul”

„Oameni care la nivel european acționează consecvent împotriva intereselor României, precum Kelemen Hunor și Dacian Cioloș, fac astăzi parte din coaliția care pretinde să guverneze această țară. Trădătorii se prezintă drept salvatori”, susține George Simion, copreședinte AUR, în comunicat. „Faptul că reprezentanții UDMR din Parlamentul European au votat împotriva intereselor țării pe care ar trebui să o reprezinte, adică România, nu este o surpriză. Mai grav este faptul că un reprezentant al vechii stângi, precum Corina Crețu (PSD) a votat „pentru” alături de 6 reprezentanți ai noii stângi neo-marxiste și antinaționale în frunte cu Dacian Cioloș (USRPLUS)”, subliniază Claudiu Târziu, copreședinte AUR, în același comunicat.