Select Page

Mai bine de jumătate dintre angajaţii din învăţământ (56,3%) nu sunt de acord să fie vaccinați împotriva Covid-19, relevă un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” în perioada 16 – 21 decembrie 2020. Mai mult: peste 70% dintre cei chestionați vor să fie redeschise școlile!

„Chestionarul vine în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/BioNTech, primul vaccin pentru COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Astfel, din ianuarie, autorităţile române ar urma să înceapă vaccinarea populaţiei. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ. Pe scurt: peste 13.000 de angajaţi din învăţământ au răspuns la chestionar; 56,3% dintre repondenţi spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19; 43,2% dintre repondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare”, se arată într-un comunicat al federaţiei, remis luni către Agerpres.

Mai exact, 13.356 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebările sondajului, cei mai mulți dintre aceștia (92,6%) fiind cadre didactice, precizează organizația sindicală. Amintim că în spațiul public a fost vehiculată în ultimele zile ipoteza redeschiderii școlilor după ce are loc vaccinarea.