Select Page

Știți ce ați reușit să demonstrați, încercând să-l alungați pe Simion ăsta și pe cei care l-au votat LIBER și veniseră să-l salute? Că aveți pretenția monopolului pe aprinsul de lumânări în orașul în care s-a murit pentru LIBERTATE. Și că vă credeți peste Dumnezeu, de ocupați treptele dinaintea Casei Sale, doar fiindcă așa vreți voi!

M-am plimbat aseară prin Centru. Am citit, apoi, presa Timișoarei. Lehamitea o aveam de pe la prânz, când năluca unei organizații ce dădea României cândva o Proclamație anti-comunistă în numele Timișoarei, troznea un verdict de veritabilă sinucidere morală: revoluția anti-comunistă de la Timișoara a fost, defapt, una „împotriva naționalismului lui Ceaușescu”! Probabil uiți că s-a strigat „Români, veniți cu noi” și nu „Proletari din toate țările, uniți-vă”, atunci când alții îți pun muzica și te apuci de premiat paukeriști și neo-marxiști de soi…

Am prins mai bine de jumătate din „spectacol”. V-a dat Simion lecții de democrație și bun simț, în orașul pe a cărui libertate vă dați stăpâni, la 31 de ani de la moartea pentru libertate: s-a delimitat de provocările voastre, cerând forțelor de ordine să nu permită vreun act de violență, a aprins lumânări în altă parte, dacă pe treptele Catedralei nu i-ați dat voie. Și l-a rugat pe unul dintre cei doi revoluționari autentici, prezenți alături de el, să dea tonul unei rugăciuni pe care au rostit-o toți. Pe Ioan Savu, figura emblematică a cărei prezență a fost ignorată de presa „liberă”, prea grăbită să dicteze că „revoluționarii” l-au alungat din oraș pe un ins ales prin VOTUL LIBER cerut, cândva, de Proclamație.

Dragi tovarăși… Nu voi l-ați făcut de „haur” pe Simion, ci el pe voi. Dați-vă poalele jos din cap, că sunt mai ducători de minte ca voi niște ultrași de pe stadioane- Druckeria a evitat să-l invite pe Simion la propria acțiune în memoria Revoluției, tocmai ca să nu pună benzină pe foc, deși omul participa de niște ani la aceasta. Și Simion a înțeles, nu s-a dus la acțiunea lor. Doar voi ați ținut să vă dați în spectacol, și încă într-unul de un virulent neo-marxism!

Și ar fi fost strict treaba voastră, de-o făceați pe la voi prin șpais, în vreo altă miercuri. Dar ați reușit să întindeți rușinea pe obrazul întregului oraș, care se pregătea de doliu în memoria morților săi PENTRU LIBERTATE. Cei care mai judecă limpede, cu propriile minți, se vor prinde chiar la ceas de amintire ce s-a ales de Revoluția noastră. Într-un cinic fel, mulțumim de așa dare de gol, dragi tovarăși! În rest…să vă fie rușine!