Select Page

Biserica, Armata şi Academia Română se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor, potrivit unui barometru realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române.

Încrederea în Biserică se află pe primul loc, spre aceasta îndreptându-se opțiunile a 71,2% dintre cei chestionați. Pe locul al doilea se află Armata, cu 61,8%, urmată de Academia Română, cu 45,6%. Guvernul (13,7%), Parlamentul (9,5%) și partidele politice (9,1%) ocupă ultimele locuri în ceea ce priveşte gradul de încredere al românilor, relevă cercetarea. La mijlocul clasamentului se află instituții precum Primăria, creditată cu 43%, Poliţia, cu 41,1% sau Ministerul Sănătăţii, cu 34%.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie iar chestionarele au fost aplicate în toate judeţele României şi în sectoarele municipiului Bucureşti, eşantionul fiind validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.