Select Page

„Partidele și Klaus Iohannis trebuie să lase deoparte bătaia pentru ciolan”, comunică Alianța pentru Unirea Românilor după consultarea cu Președintele României. Liderul AUR, George Simion, a declarat că a participat „din condescendență instituțională” la întâlnirea de la Cotroceni și că șeful statului le-a spus celor din AUR că nu se poate forma o majoritate guvernamentală „nici pe stânga, nici pe dreapta”.

George Simion susține că AUR vrea ca ministru al Educației să fie Florin Colceag, în cazul în care se ajunge la o guvernare „transpartinică” (de uniune națională). Propunerea formațiunii pentru funcția de prim-ministru rămâne cea anunțată de câteva luni: Călin Georgescu, cel care ar conduce un guvern „compus din profesioniști adevărați”.

„Am venit chiar cu un cadou. I-am înmânat preşedintelui Iohannis o hartă a României Mari, o hartă a vegetaţiei României din perioada României Mari. A fost un semnal de alarmă cu privire la pădurile României”, a mai declarat George Simion la ieşirea de la consultări. Atmosfera de la întâlnire este redată pe pagina Alianței pentru Unirea Românilor într-o manieră ce nu lasă loc de interpretări: „Cu ce impresie am plecat?(…) Cu mândria-i rece mut sta suveranul/ Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul/ C-a pierdut domnia neamul Basarab…”