Select Page

„În momentul în care nu găsești un pedagog în Ministerul Educației, sunt numai funcționari, este dramatic. Noi nu suntem acum la pământ, suntem sub pământ”, a punctat la TVR1 profesorul de matematică Florian Colceag, despre dezastrul în care a fost împins învățământul românesc.

„O structură de minister este o schemă în care fiecare om are o fișă de post. Ei nu pot să iasă din fișa de post. Sunt prinși în capcana respectivei fișe de post. Dacă fișele astea de post nu reușesc să acopere nevoile educației, înseamnă că ele trebuie schimbate total, astfel încât să dea drumul și la creșterea educației. Suntem acum în cea mai proastă poziție din Europa pe Educație. Nu s-a făcut nicio reformă semnificativă (…) Ca să învârt niște hârtii dintr-o parte în alta nu ajunge, trebuie să fie un sistem funcțional. El este pregătit și poate fi pus în valoare prin legea Educației pe care am făcut-o și am promovat-o. Asta dă posibilitatea unei creșteri sustenabile a Educației. Există foarte mulți profesori de valoare care nu au avut prilejul până acum să se exprime. Ei au luptat împotriva sistemului în felul lor, promovând anumiți elevi care aveau capacități”, a mai declarat profesorul Colceag la emisiunea România9.

Supranumit „antrenorul de genii”, profesorul Forian Colceag a fost însoțit la emisiune de copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, care l-a anunțat ca propunere a formațiunii pentru postul de Ministru al Educației. Simion a explicat că Florian Colceag nu este membru al partidului și că prin această propunere pune în aplicare strategia perfectată în partid, aceea de a propulsa personalități românești de mare valoare și competență la conducerea țării. Cei doi și-au reafirmat poziția privitoare la actul educațional din ultimele luni, subliniind că redeschiderea școlilor trebuie făcută cât mai repede.