Select Page

După demisia lui Ludovic Orban, guvernul a rămas unul interimar și nu poate întreprinde decât demersuri necesare administrării treburilor publice, susține avocatul Gheorghe Piperea. „Ordonanțele de urgență și hotărârile de declarare/prelungire a stării de alertă nu intră în categoria acestor demersuri.

Noul guvern nu se va putea instaura mai devreme de Crăciun, în primul rând pentru că trebuie validat de noul Parlament, în al doilea rând pentru că trebuie să aparțină partidului care a câștigat alegerile, și nu celui care le-a pierdut, iar Johannis vrea în continuare guvernul “său”. Deci, va fi circul de pe lume. Deci, Șică a detonat o bombă puturoasă aseară la plecare, în stilul lui Joker”, scrie Piperea pe pagina sa de Facebook.

„Restricțiile nu vor mai putea fi impuse nici de Comitetul pentru Situații de urgență, pentru că și din acea poziție de șef pleacă Șică, iar hotărârile respectivului comitet trebuie validate de un guvern valid. Comandantul acțiunii mai poate doar să carantineze orașe și comune, prin decizii atacabile în justiție. Deci, vom avea școli redeschise, Sărbători, inclusiv slujbe în biserică, și colindat”, susține avocatul Gheorghe Piperea.