Select Page

Centralizarea proceselor verbale din 98,68% dintre secţiile de votare de către Biroul Electoral Central oferă configurația aproape imposibil de modificat rezultată în urma Alegerilor Parlamentare de duminică. PSD se situează pe primul loc cu 29,81% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 29,38% pentru Camera Deputaţilor, urmat de PNL, cu 25,56% la Senat şi 25,16% la Camera Deputaţilor, în timp ce alianța USR-PLUS a obţinut 15,44% la Senat şi 14,96% la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 6,00% la Senat şi 5,85% la Camera Deputaţilor, potrivit celei mai recente comunicări, iar marea surpriză rămâne partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pentru care românii au votat în proporție de 9,1% la Senat şi 8,93% la Camera Deputaţilor. Cu aceste rezultate, AUR va ocupa după redistribuire cel puțin 10% din viitorul Parlament.

Contactat de Demnitatea.info pentru un scurt interviu, George Simion, lider al formațiunii alături de Claudiu Târziu și Sorin Lavric, ne-a declarat: „Le mulțumesc patrioților care ne-au votat, le mulțumesc celor care și-au pus speranța în noi și le spun că nu îi vom dezamăgi! Nu vom bate palma cu niciunii dintre cei care au sabotat România atâta amar de vreme. Suntem acolo, în Parlament, ca să votăm doar legi în interesul nostru, al cetățenilor români!”

Demnitatea.info: În ultimele săptămâni de campanie ați fost ținta unor atacuri de o ferocitate rar întîlnită. De ce?

George Simion: Da, am fost și iată că… suntem în continuare. Când s-au prins că ne ridicăm și nu ne mai pot trata doar prin ignorarea din mainstream, au început să arunce cu mizerii în noi. Cine suntem? Ne-au făcut fasciști, comuniști, extremiști, până n-au mai știut nici ei cum să ne eticheteze. Suntem radicali, conservatori radicali. Ne-am ridicat din rândul patrioților, acolo să ne căutați. Am făcut tot ce am putut prin intermediul rețelelor de socializare și prin întâlnirile directe, luând la pas țara și comunitățile de români nevoiți să o părăsească. Și să ne mai căutați în rândul celor de la European Conservatives, ne veți găsi și acolo, în curând!

Unii ne-au atacat din interes, unii din invidie, alții pur și simplu fiindcă manipularea cruntă, otrava turnată în noi în ultimii ani, i-a făcut să nu mai aibă încredere în nimeni și nimic. Le spunem tuturor celor care simt românește, dar s-au temut să ne fie alături, că nu ne-am supărat pe ei, că îi așteptăm. Este doar începutul. Români, veniți cu noi! Am lansat o chemare în rândurile AUR și mă bucur să vă spun că în mai puțin de 24 de ore s-au strâns peste 15 000 de adeziuni. Avem nevoie să fim împreună, haideți!

Demnitatea info: Ce faceți zilele astea, care vă sunt primii pași în politica mare?

George Simion: Așteptăm întrebări, ne odihnim pe apucate, așteptăm să ne cheme la consultări președintele Iohannis, care deocamdată se face că nu ne vede, așa cum face și în cazul Constituției de prea multă vreme. Ne-am comunicat poziția față de menținerea școlilor închise, le vrem din nou deschise, până nu se compromite anul școlar în curs. Am făcut ieri o conferință de presă în care am dat declarații alături de colegi, după care i-am rugat pe cei din „marea presă” să ne pună întrebări. De oricare, orice vor ei! Nu s-au prea înghesuit, dar au recurs din nou la atacuri după doar câteva ore. Sper să trecem cât mai repede și de acest moment, care nu face cinste nici bunului simț, nici democrației adevărate.