Select Page

Instituţia Avocatului Poporului cere explicații Guvernului pentru faptul că școlile din România  sunt închise, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă redeschiderea lor.

„În zona rurală, practic, conectivitatea la internet este extrem de precară şi în multe locuri nu există. Accesul la mijloacele prin care să poate participa la învăţământul online, în multe locuri nu există. Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, arată Renate Weber, Avocatul Poporului, potrivit Mediafax.

Solicitarea este cu atât mai justificată cu cât până acum guvernanții, în frunte cu Președintele Iohannis, n-au ieșit din cuvântul OMS de la momentul declarării pandemiei, pe care au „îmbrățișat-o” fără întrunirea condițiilor de epidemie, comportament urmat chiar și când recomandările organizației păreau că se sfidează între ele.

Citește și: E oficial: nu a fost epidemie!

„Dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acolo s-au făcut eforturi foarte mari tocmai ca şcolile să fie deschise. Au fost închise multe alte locuri, dar şcolile au rămas deschise tocmai pentru că guvernele se gândesc la ceea ce înseamnă educaţia acestei generaţii”, adaugă Renate Weber, care încearcă să afle prin acest demers și de ce autoritățile române nu au nici măcar un plan clar privind desfășurarea orelor online.