Select Page

Guvernul Orban nu a considerat alocațiile copiilor o prioritate și a preferat să plaseze banii cu care acestea puteau fi dublate în Fondul de rezervă al Premierului, susține economistul Adrian Câciu.

„Da, exploziv, banii copiilor au ajuns în fondul de rezervă al primului ministru. Guvernul, prin ministrul muncii, dar și prin OUG 123/2020 au spus că nu sunt bani la buget pentru a susține finanțarea acestei dublări a locațiilor.

Dar tot acest Guvern, prin OUG 135/2020 privind rectificarea bugetului, dată în luna august , a suplimentat Fondul de Rezervă al Primului Ministru cu suma de 2,2 miliarde lei”, scrie economistul pe pagina sa de socializare, amintind că pentru dublarea alocațiilor de la 1 septembrie 2020 era nevoie de 2,3 miliarde lei.

„În loc să actioneze potrivit legilor fiscal-bugetare, Guvernul a dus banii din Fondul de Rezervă, prin hotărâre de guvern către administrațiile locale, deși nu apăruse nici o situația exceptionala așa cum cere legea care stabilește în ce condiții poate fi afectat Fondul de Rezervă.

La ce au folosit banii? Asta va spune Curtea de Conturi, având în vedere ca au fost dați în campanie electorală.(…) Guvernul în loc să considere prioritari copiii României și să aloce fonduri pentru dublarea alocatiilor, mai adaugă 1,2 miliarde lei în Fondul de Rezervă al Primului Ministru, în plină campanie electorală”, mai scrie Adrian Câciu, cu referire la rectificarea bugetară. „În concluzie, banii copiilor au existat și există. Guvernul i-a luat și i-a pus în pixul premierului pentru a fi folosiți într-un mod discreționar”, susține economistul.