Select Page

„Mă roagă cititorii: ”Dane, fă mișto de conspiraționiști, de ăștia care cred în Oculta Mondială! Hahaha! Ce proști!”. Ok! Hai să facem mișto de ei!” scrie Dan Pavel pe blogul său, într-un articol devastator.

„Nebunia zilei vine de la conservatorii europeni și americani. Se numește ”The Great Reset”. Conspiraționiștii acuză cabala de bogătani și pe slugile lor din birocrația lumii (Davos, WEF, Bilderberg, IMF etc.) că vor să implementeze o dictatură a elitei globaliste. Mai ales acum, pe fondul restricțiilor și problemelor generate de Covid19. se cere o schimbare completă de paradigmă la nivel global folosind uneltele și puterile extraordinare exercitate de guverne pe perioada pandemiei. Paranoicii acuză grupurile de interese că vor să elimine pe căi economice accesul la proprietate, să limiteze mobilitatea economică și socială a populației, să elimine în mod parșiv dreptul la intimitate și dreptul la liberă exprimare. Te gândești că e imposibil. Trebuie că articolele astea sunt scrise de un obez cu folie de staniol pe cap, care crede că are micro-cip implantat de când s-a dus odată la dentist. De un nebun care are senzația că îi bat extratereștrii cod morse prin țeava de la calorifer.

Nu poate fi adevărat! Faptul că averile magnaților s-au triplat pe fondul crizelor din ultima vreme trebuie să fie o coincidență. Faptul că toate afacerile mici au fost nejustificat de grav afectate, dar bursele s-au păstrat relativ stabile nu spune nimic. E accidental. Asta până asculți profesori de economie care susțin că bursele nu mai pot reflecta realitatea economică pentru că s-au ermetizat prin dereglementare și, practic, joacă bani în circuit închis. Asta până citești chiar din gura fondatorilor WEF și IMF că exact asta vor să facă, să ermetizeze capitalismul, doar că au inventat cuvinte mai frumoase. Definiția conspirației este – un plan secret al unui grup care dorește să comită ceva ilegal sau imoral. Problema e că nu mai sunt nici măcar conspirații dacă toate lucrurile sunt comunicate deschis și se petrec la vedere.

The Great Reset – Marea Resetare este un termen inventat la WEF (World Economic Forum), de către fondatorul și președintele executiv Klaus Schwab. Schwab e o slugă folositoare cu ștate vechi în secretariatul ăsta a psihopaților multimiliardari care se masturbează îmbrăcați în cerbi la adunări secrete… sau ce dracu’ fac ei în templele alea la care nu are presa acces niciodată. Știți voi, genul ăla de grupuri care sinucid procurori și jurnaliști de investigație. Termenul a fost inventat acum mulți ani, când a început să sune prost ”Noua Ordine Mondială” și ne-am speriat că ne intră corporațiile cu bocancii în viața personală și în drepturi. Între timp, marile corporații ne-au intrat liniștite cu bocancii prin drepturi, iar noi le-am aplaudat frenetic pentru că păreau că luptă împotriva rasismului și a discriminării. Vindeau arme pentru pacea mondială, spionau clienți pentru binele societății și chestii de-astea(…) Îi doare pe-ăștia de rasism și discriminare, cum mă doare pe mine de ăia doi păienjeni pe care i-am găsit la perdea și i-am aruncat pe fereastră”, scrie Dan Pavel.

„ Se discută despre o societate în care toate granițele sunt ”deschise”, populațiile sunt fluide și transmutabile după cum o cere ”nevoia societății”. Adică traficul este restricționat în funcție de interesele economice și politice ale elitei. În practică, reprezintă moartea păturii sociale mijlocii care poate fi sabotată de toți asiaticii sau africanii dispuși să lucreze pentru o zecime din salariul unui european sau american.(…) Luptăm împotriva rasismului angajând africani, pakistanezi și estici care sunt dispuși să doarmă în cort la marginea orașului și să muncească pentru nimic. Nu-i vorba că pe nemți suntem obligați să-i plătim de zece ori mai mult sau să le oferim condiții, e vorba de discriminare și de egalitate socială.

Scopul final nu este să facem Africa, Asia, Europa de Est sau Orientul Mijlociu mai locuibil sau mai dezvoltat, ci să diluăm puterea tuturor celor care ar putea tulbura elita lumii. Injectăm săraci și imigranți peste toate populațiile stabile cultural și financiar până când acestea sărăcesc și devin mai dependente. Transplantăm chinezi peste toate industriile lumii sau le mutăm acolo unde e mai ieftin. Luăm de la stat, dăm la privat și privim neputincioși cum ies cu ele pe ușă. Dezbinăm toate uniunile bazate pe valori comune pentru că n-ai ce să faci cu popoare stabile și independente economic. Sunt prea greu de condus și democrațiile lor sunt prea puternice. Dar dacă reușești să injectezi sărmani, infractori, teroriști, forță de lucru ieftină și dependenți care votează cu cine i-a adus, alegerile devin mai previzibile și profiturile mult mai mari. Cu astfel de arme poți crește volumul de producție și scădea prețurile până îngropi orice competitor și devii monopol global. Așa poți convinge oameni înspăimântați să renunțe la drepturi și libertăți, să se arunce ca niște copii panicați în brațele protectorilor care i-au băgat în faliment…revenim încet la feudalism, doar că mascat sub cuvinte frumoase și discursuri optimiste. E feudalism tehnologic, plutocrație digitală. Post-capitalism – adică iobăgie globală la o mână de corporații, în numele progresului. (…) Singura mea întrebare este dacă grasul ăla care scrie despre ”Marea Resetare” mai are o folie de staniol de împrumut și pentru mine”, mai scrie Dan Pavel în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.