Select Page

„Revolutia din decembrie 1989 a fost si una crestina. Iata ca la 30 de ani, o noua ‘revolutie’ incepe sa isi faca prezenta tot mai acut. Sa nu ne ascundem dupa cuvinte sau degete! E vorba de miscarea culturala neomarxista ce bantuie azi Europa si Statele Unite- Progresismul… Lasati-ne simbolurile in pace!” scrie Adrian Orza pe pagina sa de socializare, după ce în complexul studențesc din Timișoara a apărut pe o clădire un graffiti înfățișând Catedrala Ortodoxă cu semnele Crucii înlăturate.

„‘Opera de arta’ e girata de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana. E a doua oara cand Catedralei noastre i se fac disparute crucile, Data trecuta s-a spus ca e o eroare de IT, si asfel flyerele respective au iesit eronat la tipar. O minciuna, evident. Intarita si de noul episod de care vorbesc acum. In 1989 oamenii acestui oras luptau in strada impotriva unui regim represiv, ateu si odios. In genunchi, cu fata spre superba Catedrala Mitropolitana sute de mii de oameni spuneau Tatal Nostru”, amintește fostul viceprimar al orașului. „Am luptat si eu in strada pentru ele. Dar, totusi, nu ma voi lasa ademenit sa cred ca toate aceste intamplari sunt doar despre arta. Ostentatia cu care se intampla astfel de lucruri nu imi poate jigni doar inteligenta. Catedrala Mitropolitana e un simbol. E o referinta in istoria acestui oras. Lasati-ne simbolurile in pace!” scrie Adrian Orza.

„Vreau sa stiu cine din primarie a avizat asa ceva? Si de asemenea, astept punctul de vedere al Mitropoliei Banatului! Iata ca paradoxul crucii constă si în faptul că la picioarele ei s-au întâlnit răutatea oamenilor, ura și păcatul lor cu dragostea și puterea lui Dumnezeu. Omul viitorului fara credinta? O gaina care alearga fara cap, de colo colo”, își încheie fostul viceprimar Adrian Orza postarea cât un semnal de alarmă.