Select Page

„Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru COVID de patru ori astăzi. Două teste au ieşit negative, două au fost pozitive. Acelaşi dispozitiv, acelaşi test, aceeaşi asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, anunță miliardarul Elon Musk pe Twitter, după ce a resimțit simptomele unei „răceli obişnuite”. Reuters, care relatează despre experiment, nu a primit niciun răspuns de la compania Becton Dickinson, căreia i-a solicitat să comenteze subiectul.

Elon Musk se numără printre criticii restricţiilor impuse în lume din cauza coronavirusului, despre care a afirmat că sunt „fasciste” şi reprezintă o încălcare a libertăţii individuale.

Potrivit Forbes, Musk s-ar referi la testul BD Veritor, care se presupune că afişează rezultate în 15 minute de la recoltarea de secreţii nazale şi/sau faringiene, dar care nu a fost încă aprobat de Agenţia Federală a Medicamentelor din SUA. CEO-ul Tesla a precizat, însă, că a făcut și teste de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR) de la laboratoare diferite, ale căror rezultate sunt disponibile în aproximativ 24 de ore. Despre acestea, celebrul om de știință Michael Yeadon, fost vicepreședinte și director știițific al gigantului Pfizer, publica pe 20 septembrie un articol extrem de critic, sub titlul Minciuni, minciuni sfruntate și statistici medicale. Primejdia mortală a falselor rezultate pozitive. Potrivit lui Yeadon, testele PCR folosite în actuala pandemie covid-19 sunt neconcludente, iar rezultatele pozitive pe care le dau pot fi în majoritate false, după cum se explică AICI.