„La Timisoara, alti destepti nu se multumesc cu atat. Baga in casutele de Craciun comerciantii de carne si branza, pe care ii scot din spatiile avizate de DSP si ii trimit in mijlocul strazii, pe care o si inchid, evident… Cum vor alimenta ei frigiderele si vitrinele frigorifice si cum le-or inghesui in casute, e alta poveste hollywoodiana. De fapt nu mai e nevoie de ele, ca poate va ingheta produsul odata cu comersantul. Eu zic sa tineti acum si Festivalul Craciunului, daca tot scoateti casutele, ca altul nu mai prindem anul asta. Si bagati si Pastele, ca cine stie…Si uite asa, un prost a aruncat o piatra in apa si altii se fac ca o scot”, punctează fostul viceprimar Adrian Orza.
O fază a ipocriziei mai grea decât „covidul”
„O gramada de farisei politici se dau loviti de dragul fata de piețarul roman. Trec peste faptul ca au dat imaginea acestuia ca fiind babuta care vinde 2 legaturi de ceapa si 3 de morcovi si mosneagul care vinde 3 salate si legaturile de macris culese din izlazul de langa sat. Producatorii romani sunt mai mult decat atat! Statul insa i-a neglijat si toate guvernele au avut doar pseudo programe de sustinere a lor. Cat sa stranga niste voturi. Usile inchise la banci, ridicarile din umeri la institutiile de profil si proceduri facute sa iti iei campii au tinut producatorul roman de hrana la nivel de subzistenta. De 30 de ani auzim cum eram candva ” granarul Europei” dar continuam sa finantam cu bani romanesti agricultorii turci, spanioli, olandezi sau nemti, nu doar exportand in tarile lor forta de munca ci si importand produsele muncite chiar de ai nostri, pe post de salahori ai salariilor de la periferia europeana”, scrie Adrian Orza într-o altă postare.
„Cata minte iti trebuia sa sustii industria utilajelor agricole si in paralel sa subventionezi si sa garantezi imprumuturi pe termen lung pentru ca fermierul roman sa se poata dezvolta si astfel tara sa creasca? Sau nu e vorba de lipsa mintii ci de cu totul altceva? Poate nepasare, poate ticalosie? Olandezii isi “fabrica” pamant in plus, impingand malurile inspre mare ca sa creasca suprafetele agricole, sunt campioni la suprafete protejate pentru culturi, dezvoltand pe verticala si orizontala o intreaga industrie cu impact mondial si la noi dezbaterea e legata de legaturile de marar si patrunjel. Iar acum, cu balbaielile guvernarii unii afla ca mai exista si piete si ca se vand acolo, poate, si produse romanesti. Suntem intr-o faza a ipocriziei din care vom iesi mai greu decat din pandemia de covid”, concluzionează cu tristețe fostul politician țărănist.
Chestia cu suspendarea ratelor la banci :„Boala lunga moarte sigura”(oare romanul a uitat proverbul?)