Select Page

Donald Trump și echipa sa de campanie au făcut un prim pas concret spre lupta în justiție, după ce au acuzat în mod repetat fraudarea alegerilor din SUA. Procurorul general William Barr a primit o sesizare oficială în care sunt denunţate presupuse nereguli electorale în statul Nevada: „Vă scriem pentru a vă supune atenţiei fraude electorale penale în statul Nevada, în alegerile generale din 2020. Mai exact, am identificat 3.062 de persoane care par să fi votat ilegal”, se arată în sesizare, potrivit Fox News, preluat de Stiripesurse.

Preşedintele în funcţie al SUA a denunţat existența unui întreg front prin care s-ar încerca obținerea unei victorii pentru Joseph Biden, într-un discurs a cărui transmisie a fost întreruptă joi de mai multe televiziuni americane, pe motiv că Donald Trump ar dezinforma populația.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că va contesta numărarea voturilor prin corespondenţă în state disputate precum Pennsylvania, avertizând că rezultatul scrutinului prezidenţial ar putea ajunge la Curtea Supremă de Justiţie. Cazul acestui stat cu 20 de electori atrage de departe atenția: avansul de aproximativ 700 000 de voturi al actualului președinte aproape că a dispărut, pe măsură ce au fost numărate voturile prin corespondență. „Nu putem permite să se întâmple aşa ceva în ţara noastră, nu putem permite această ruşine. Va fi un proces judiciar”, a atras atenţia Donald Trump. Principalele metode de fraudare invocate de actualul președinte american sunt implicarea unor persoane care nu mai au rezidenţă în circumscripţiile electorale aferente și votul prin corespondență, mecanism prin intermediul căruia ar fi fost apărut masiv buletine pro-Biden după încheierea votului.