Select Page

Gafă de amator a proaspătului primar al Timișoarei, care s-a trezit cerând cu seninătate (și chiar iz de reproș) deschiderea unui spital din Timiș pentru bolnavii de Covid 19, deși unitatea cu pricina nu poate deservi astfel de cazuri. Dominic Fritz a încasat o replică pe cât de usturătoare, pe atât de explicită de la Primarul de Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza.

„Apreciez entuziasmul lui Dominic Fritz, primarul Timișoarei, însă sunt dezamăgit de amatorismul propunerilor sale. Înainte de a ieși cu un apel public, trebuia să se documenteze și să verifice dacă lansează o propunere care poate fi implementată. În special în vremuri de criză cum sunt acestea, avem o răspundere sporită a afirmațiilor noastre”, susține Groza.

Spitalul din Sânnicolau nu poate funcționa ca unitate Covid-19 și nu poate prelua pacienții care au nevoie de internare la ATI deoarece nu dispune prin lege de linie de gardă pentru terapie intensivă sau stație de oxigen, având sub 400 de paturi. De asemenea, unitatea nu are circuitele necesare de tratament, iar clădirea nu poate primi aviz de zonă roșie. Mai mult, Spitalul din Sânnicolau participă déjà la descongestionarea unităților și personalului medical din Timișoara, servind aproape șase mii de pacienți din județ în ultimele două luni. În plus, primarul unei localități nu are competențe să dispună măsuri de internare și tratare a pacienților, potrivit Primăriei Sânnicolau Mare.

Citește și- Timișoara: Fritz a fost uns ca primar

„Aceasta este o bună ocazie ca Dominic Fritz să înțeleagă că nu este normal să folosească presa ca substitut al unor întâlniri de lucru. Dacă el sau cineva din echipa lui ne-ar fi dat un telefon înainte de a agita populația prin declarațiile de presă, ar fi aflat de ce nu este viabilă propunerea și în ce mare eroare se află. Oare și restul măsurilor propuse de el sunt la fel de documentate și de strategice ca și cea pentru Sânnicolau? (…) Mă îngrijorează să văd cum preocuparea lui pentru cifre este mai mare decât grija pentru oameni. Oricum, dincolo de aspectele umane, din cauza lipsei de experiență probabil, este depășit organizatoric și nu își cunoaște zonele de competență. Ce consider eu important este să lucrăm eficient și împreună pentru depășirea crizei medicale, așa că îi stau la dispoziție dacă are nevoie de îndrumare”, a incheiat primarul bănățean Dănuț Groza.

Noul primar al Timișoarei își sărbătorea victoria electorală în noaptea de după vot, printr-o manifestație în centrul orașului la care s-au înghesuit cel puțin două mii de persoane. Între timp, rata de infectare cu covid 19 a ajuns la 6,51 la mie în Timișoara, iar Dominic Fritz a trasmis public că probabil carantina nu va putea fi evitată.