Select Page

„Cred că e timpul să se trezească și să VORBEASCĂ toți românii pentru care viața pe Pământ are un sens mult mai înalt decât băltoaca în care se scaldă apologeții “progresismului” dezumanizant și ai “globalismului” nivelator!”, scrie pe pagina sa de socializare deputatul Liviu Pleșoianu, după atacul incalificabil comis de Cristian Tudor Popescu la adresa Patriarhului României Daniel și credincioșilor ortodocși.

„Pentru că a îndrăznit să apere tradițiile creștine, pentru că a îndrăznit să atragă atenția asupra dublei măsuri a guvernanților, pentru că a ales să nu tacă, asupra Patriarhului Daniel s-au năpustit, cum era de așteptat, hoardele de propagandiști ai nimicului spiritual “progresist”. Homunculi colcăind de ură vidă au început ba să-l amenințe cu “dezvăluiri”, ba să-l lapideze pseudojurnalistic, cu satisfacția scrâșnită a insului care alege să se lepede de propria umanitate.

Marea problemă este însă aceea că au mers atât de departe încât nu l-au jignit doar pe el, catalogându-l “șarlatan”, ci și pe milioanele de creștini din România, pe care mai nou îi numesc “VITE”! Carevasăzică, milioanele de români creștini sunt, în ochii propagandei vidului spiritual, niște… VITE!”, scrie Pleșoianu.

„Ceea ce spune Patriarhul Daniel este, în esență, foarte simplu și foarte corect: nu avem cum să acceptăm să ni se interzică tradițiile creștine, câtă vreme suntem chemați fără nicio problemă la vot! Această dublă măsură, absolut evidentă, nu poate fi acceptată de niciun om care gândește cu propriul creier și simte cu propria inimă.

Pelerinajul creștin e interzis, dar pelerinajul electoral e permis… La icoana Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie, nu avem voie să ne închinăm, dar la icoana Sfântului VOT, tot pe 6 decembrie, suntem îndemnați să ne rugăm… Anul acesta, pe 25 Decembrie, Hristos nu se mai poate naște. E mult prea riscant! Pe 25 decembrie, anul acesta, vine doar Santa KLAUS. Vine la televizor. …Să ne certe că nu stăm cuminți acasă după ce ne-a acordat permisie de o zi la Sfânta Urnă a sacrosanctului VOT”, punctează Liviu Pleșoianu în postarea sa.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist la Digi 24 și proprietar al platformei Republica.ro, l-a numit într-un articol „Satana în sutană” și „Șarlatanul Daniel” pe Patriarhul României, iar pe ortodocși „vitele pe care le păstorește”. Virulentul atac a venit după ce Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a spus în predica de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou că „Dumnezeu nu se lasă batjocorit” și a amintit că autoritățile comuniste au interzis în 1989 închinarea la sfintele moaşte ale Ocrotitorului Bucureştilor, iar peste câteva luni regimul a căzut.